Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Overzicht nieuws

18 juni 2019

Stem onderwijs meer af op de beperkingen

In een interview in het Magazine Sociaal Economische Raad (juni 2019) vertelt Bas van der Voort over het belang van inclusief onderwijs, een toegankelijke arbeidsmarkt en de missie om dat vorm te geven. Bas van der Voort werkt als consultant bij Expertisecentrum handicap + studie/CINOP. Tevens is hij SP-raadslid én hij voetbalt in het Nederlandse amputatie-elftal.
Lees verder: Stem onderwijs meer af op de beperkingen
17 juni 2019

Vanavond liveshow verkiezing Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1

Vanavond kiest Nederland een 'Minister van Gehandicaptenzaken'. De verkiezing wordt live uitgezonden om 21.15 uur, NPO1. Deze 'minister' komt op voor de bijna 2 miljoen Nederlanders met een handicap. Er zijn zes kandidaten. Degene die gekozen wordt krijgt een jaarcontract bij de KRO-NCRV en krijgt in dat jaar alles wat nodig is om de speerpunten uit te dragen.
Vanavond liveshow verkiezing Minister van Gehandicaptenzaken op NPO 1
17 juni 2019

Tweede Kamer neemt maatregelen om studeren met een functiebeperking toegankelijker te maken

Op 11 juni jl. werd in de Tweede Kamer gestemd over maatregelen die betrekking hebben op studeren met een functiebeperking. Eerder werd er gedebatteerd over dit thema. Alle partijen onderstreepten hier het belang van toegankelijk, studeerbaar en inclusief onderwijs. Op 11 juni 2019 besloot de Tweede Kamer ook daadwerkelijk in te stemmen met verschillende maatregelen die de toegankelijkheid moeten verhogen.
Tweede Kamer neemt maatregelen om studeren met een functiebeperking toegankelijker te maken
04 juni 2019

Burn-out officieel als beroepsziekte erkend door wereldgezondheidsorganisatie

Burn-out is door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO) officieel erkend als een zelfstandige beroepsziekte. Het gevoel van burn-out komt voort uit chronische stress op de werkplek, die tot onder meer een negatieve houding ten opzichte van het werk en mindere prestaties kan leiden, luidt de definitie van de WHO, zo meldt NU.nl
Lees verder: Burn-out officieel als beroepsziekte erkend door wereldgezondheidsorganisatie
04 juni 2019

2e landelijke bijeenkomst participatie Studenten+ op 11 juni a.s.

Op 11 juni van vindt van 18:00 tot met 21:00 uur ‘s avonds in Utrecht de 2e landelijke bijeenkomst plaats voor studenten over participatie van studenten met een functiebeperking. Landelijke Studentenvakbond (LSVb), Interstedelijk Studentenoverleg (ISO), Jongerenpanel FNO Zorg én Perspectief, Expertisecentrum handicap + studie en Ieder(in) organiseren deze bijeenkomst. Centraal thema is hoe je de positie van studenten+ kunt versterken in het hoger onderwijs. Tijdens de eerste bijeenkomst op 2 april jl. werden er knelpunten geïnventariseerd en een voorzet gemaakt voor oplossingen. Tijdens de 2e bijeenkomst ligt de focus op informatievoorziening en het organiseren van één aanspreekpunt voor studenten per opleiding.
2e landelijke bijeenkomst participatie Studenten+ op 11 juni a.s.
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies