Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Overzicht nieuws

11 juni 2018

Ervaringscentrum Jong Perspectief helpt jongeren met chronische aandoening

Ervaringscentrum Jong Perspectief (ECJP) is gestart als project binnen het programma Zorg én Perspectief van FNO. ECJP helpt jongeren met een chronische aandoening die vragen hebben over school, studie of werk. Het is een non-profitorganisatie / netwerkorganisatie.
Ervaringscentrum Jong Perspectief helpt jongeren met chronische aandoening
11 juni 2018

Comeniusbeurzen 2019 van start - studentenwelzijn is één van categorieën

De derde ronde van het Comeniusprogramma gaat van start. Onderwijsprofessionals in het hoger onderwijs kunnen vanaf nu financiering aanvragen voor onderwijsinnovatie. Het Comeniusprogramma stelt onderwijsprofessionals in het hoger onderwijs in staat om hun visie op onderwijs(vernieuwing) in de praktijk te brengen. Deze ronde kunnen 70 aanvragen gehonoreerd worden. De sluitingsdata voor de verschillende soorten beuzen liggen eind augustus / begin september.
Comeniusbeurzen 2019 van start - studentenwelzijn is één van categorieën
04 juni 2018

HvA blij met workshop over toegankelijk onderwijs

Expertisecentrum handicap + studie verzorgde op 15 mei jl. een workshop voor docenten over toegankelijk en inclusief onderwijs. Michelle Willems - programmacoördinator bij de Tweedegraads lerarenopleiding Engels van de Hogeschool van Amsterdam - is positief: "Deze workshop heeft ons een stap verder gebracht in ons denken en in hoe we de ondersteuning aan studenten kunnen verbeteren."
HvA blij met workshop over toegankelijk onderwijs
01 juni 2018

Voorlichting over studeren met een functiebeperking moet beter

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb), het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO) en Expertisecentrum handicap + studie lanceren vandaag een handreiking voor de verbetering van de voorlichting aan studenten met een functiebeperking. De partijen vinden de voorlichting onvoldoende. LSVb-voorzitter Tariq Sewbaransingh: “Steeds opnieuw concluderen we dat de voorlichting tekort schiet. Het is nu tijd voor actie. Studenten met een functiebeperking moeten weten waar ze recht op hebben en goede begeleiding krijgen.”
Persbericht
30 mei 2018

Artikel op Scienceguide: 'Functiebeperking student al meenemen vanaf Studielink'

LSVb, ISO en handicap + studie komen deze week met concrete acties voor hoger onderwijsinstellingen om de stap naar het hoger onderwijs voor meer studenten met een functiebeperking mogelijk te maken. “Wij vinden dat er niet langer jaar in jaar uit geconcludeerd moet worden dat de voorlichting over en begeleiding in studeren met een beperking ondermaats is, het is tijd voor actie”, aldus Marian de Groot van Expertisecentrum handicap + studie in een artikel op Scienceguide.
Artikel op Scienceguide: 'Functiebeperking student al meenemen vanaf Studielink'
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies