Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Inclusief onderwijs

Trainingen, tips en tools voor docenten
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Studiedagen

Studenten met een functiebeperking lastig? Ontdek hoe beleid en begeleiding zowel hen als u verder brengen.
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

Handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie, onderdeel van CINOP, ondersteunt universiteiten, hogescholen en mbo bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een extra ondersteuningsvraag.
Lees verder over: Handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Studietoeslag voor student met medische beperking wordt overal € 300 per maand

Studenten die niet kunnen bijverdienen naast hun studie vanwege hun medische beperking krijgen binnenkort rond de € 300 studietoeslag per maand. Het gaat om studenten die ook studiefinanciering ontvangen. Het bedrag is op gelijke hoogte gesteld met de studieregeling in de Wajong2010 en is ook in lijn met de motie Raemakers. Dit maakt staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op 8 juli 2019 bekend in een brief aan de Tweede Kamer.
Lees meer over: Studietoeslag voor student met medische beperking wordt overal € 300 per maand >>

Toegankelijk toetsen voor studenten mét en zonder een beperking

Marjolein Büscher-Touwen en Linda Schlundt Bodien van Expertisecentrum handicap + studie schreven een artikel over toegankelijk toetsen in het blad Examens. Dit in het kader van de campagne ‘Toegankelijk Toetsen: ruimer denken, kan, mag en moet!’. Het doel van deze campagne is het creëren van bewustzijn en het aanzetten tot actie bij onderwijsinstellingen rondom de toegankelijkheid van toetsing en examinering voor studenten met een functiebeperking. Uiteraard op zo'n manier dat de kwaliteit en validiteit gewaarborgd zijn.
Lees meer over: Toegankelijk toetsen voor studenten mét en zonder een beperking >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
26 september 2019

Studiedag Toegankelijk toetsen voor studenten met een ondersteuningsvraag: wat zijn de mogelijkheden? 26-09-2019

Studenten met een ondersteuningsvraag (o.a. vanwege functiebeperking, ziekte, psychische klachten, ouderschap, mantelzorg) ervaren belemmeringen bij toetsing in examinering. Niet vanwege gebrek aan kennis en vaardigheden, maar vanwege de toetsvorm en/of de omstandigheden waaronder getoetst wordt. Op grond van de WGBh/cz hebben studenten recht op geschikte en noodzakelijke aanpassingen. Examencommissies en docenten hebben hier een essentiële rol te vervullen. Wat moet je nu weten en waar kun je rekening mee houden om deze taak goed te kunnen volbrengen zonder in te boeten op de kwaliteit van de toets en de eindkwalificaties? En hoe kun je systematisch werken aan het vergroten van de toegankelijkheid van toetsing en examinering?
Lees meer over evenement: Studiedag Toegankelijk toetsen voor studenten met een ondersteuningsvraag: wat zijn de mogelijkheden? 26-09-2019 >>
01 oktober 2019

Regiobijeenkomst borgen kwaliteit studeren met functiebeperking en studentenwelzijn 01-10-2019

De regiobijeenkomsten op 1, 3 en 8 oktober 2019 gaan over het borgen van kwaliteit door het agenderen en implementeren van beleid studeren met een beperking én studentenwelzijn. Deze worden gehouden in de regio's Noord, Midden en West.
Lees meer over evenement: Regiobijeenkomst borgen kwaliteit studeren met functiebeperking en studentenwelzijn 01-10-2019 >>
Naar agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies