Naamswijziging

Binnenkort zijn wij ECIO: Expertisecentrum inclusief onderwijs. Samen maken wij optimale deelname aan onderwijs en arbeidsmarkt mogelijk. Voor iedereen. Zonder belemmeringen.
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Inclusief onderwijs

Trainingen, tips en tools voor docenten
Lees verder

Studiedagen

Studenten met een functiebeperking lastig? Ontdek hoe beleid en begeleiding zowel hen als u verder brengen.
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

Handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie, onderdeel van CINOP, ondersteunt universiteiten, hogescholen en mbo bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een extra ondersteuningsvraag.
Lees verder over: Handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Erasmus Universiteit tekent de intentieverklaring VN-verdrag

Gelijke kansen, toegankelijkheid en persoonlijke autonomie. Hierover staan afspraken in de intentieverklaring van het ‘VN-verdrag voor het recht van mensen met een handicap’. Dit verdrag is vertaald naar een intentieverklaring voor het hoger onderwijs, die op 9 oktober werd ondertekend door rector magnificus Rutger Engels. “Alle studenten moeten hun talenten optimaal kunnen benutten. Daar zijn studenten met een functiebeperking geen uitzondering op”, aldus Engels.
Lees meer over: Erasmus Universiteit tekent de intentieverklaring VN-verdrag >>

Schrijf u nu in voor de studiemiddag Passend onderwijs: (geen) diagnose vereist?

Op 1 augustus 2014 werd het Passend Onderwijs ingevoerd. Wat leren we van de eerste ervaringen met passend onderwijs? Wat is nodig voor een doorlopende lijn voor leerlingen/studenten met specifieke ondersteuningsbehoeften ? Wat kan het ho leren van vo en mbo en andersom? En is het ho voldoende voorbereid?
Lees meer over: Schrijf u nu in voor de studiemiddag Passend onderwijs: (geen) diagnose vereist? >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
31 oktober 2019

Netwerk Toegankelijk Toetsen en Examineren | HO en MBO 31-10-2019

Om onderwijsinstellingen verder te helpen met vragen over flexibele toetsing en examinering is Expertisecentrum handicap + Studie/CINOP gestart met een landelijk Netwerk Toegankelijk Toetsen en Examineren | HO en MBO. Het netwerk draagt bij aan professionalisering en bewustwording van betrokkenen en het uitwisselen en (samen) ontwikkelen van concrete handreikingen rondom toegankelijk toetsen. Netwerkleden leren van elkaar, van onze experts en van gasten zoals onderzoekers, beleidsmakers en toezichthouders. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor dit netwerk. De derde bijeenkomst in 2019 is op 31 oktober (van 9.30 - 16.00 uur).
Lees meer over evenement: Netwerk Toegankelijk Toetsen en Examineren | HO en MBO 31-10-2019 >>
31 oktober 2019

Studiedag Studeren met autisme (ASS) en AD(H)D 31-10-2019

Wat is ASS of AD(H)D? Welke mogelijke belemmeringen ondervinden studenten met ASS/AD(H)D tijdens hun studie? Wat kun je als docent, studieadviseur of onderwijsprofessional doen om studenten met ASS/AD(H)D beter te begeleiden zodat zij succesvol kunnen studeren? Deze en andere vragen komen in de studiedag studeren met ASS en AD(H)D aan bod.
Lees meer over evenement: Studiedag Studeren met autisme (ASS) en AD(H)D 31-10-2019 >>
Naar agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies