Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder

Trainingen

Studenten met een functiebeperking lastig? ontdek tijdens een training hoe begeleiding en beleid zowel hen als u verder brengen.
Lees verder

Inclusief onderwijs

Trainingen, tips en tools voor docenten
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

Handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie, onderdeel van CINOP, ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een extra ondersteuningsvraag.
Lees verder over: Handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Studenten met beperking worden onvoldoende voorbereid op arbeidsmarkt

Studenten met beperking krijgen te weinig begeleiding naar de arbeidsmarkt en raken daardoor vaker werkloos. Universiteiten en hogescholen maar ook OCW voelen zich onvoldoende verantwoordelijk voor deze groep studenten, laat nieuw onderzoek zien. Expertisecentrum handicap + Studie en het Verwey-Jonker Instituut organiseerden tal van gesprekken en bijeenkomsten. Er is met 25 universiteiten en hogescholen gesproken, met studenten, ambtenaren van OCW, SZW, lobbygroepen, UWV en gemeenten.
Lees meer over: Studenten met beperking worden onvoldoende voorbereid op arbeidsmarkt >>

Vacature WGP: Data specialist chemicals

Het Philips Werkgelegenheidsplan (WGP) heeft als doel om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring binnen Philips aan te bieden (inclusief een individueel ontwikkelprogramma) om zo de kandidaat kansrijker te maken voor de arbeidsmarkt. De vacature Data specialist chemicals betreft een functie voor 24-40 uur per week. Ook mensen met een arbeidshandicap kunnen solliciteren op functies binnen het WGP van Philips.
Lees meer over: Vacature WGP: Data specialist chemicals >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
22 januari 2019

Naar toegankelijk en inclusief onderwijs, tips voor docenten 22-01-2019

Docenten zijn cruciaal voor het studiesucces van studenten. De vakinhoudelijke, didactische en pedagogische kwaliteiten zijn doorslaggevend mits wordt ingespeeld op de verschillen tussen studenten en onderwijs flexibel wordt aangeboden. Met vaak kleine aanpassingen kan een docent belemmeringen die studenten met een functiebeperking ervaren wegnemen, het onderwijs toegankelijk en inclusief maken, en studievertraging en -uitval voorkomen. De aanpassingen werken niet alleen voor de studenten met een functiebeperking, maar veelal voor alle studenten.
Lees meer over evenement: Naar toegankelijk en inclusief onderwijs, tips voor docenten 22-01-2019 >>
19 februari 2019

Studeren met autisme (ASS) en AD(H)D 19-02-2019

Wat is ASS of AD(H)D? Welke mogelijke belemmeringen ondervinden studenten met ASS/AD(H)D tijdens hun studie? Wat kun je als docent, studieadviseur of onderwijsprofessional doen om studenten met ASS/AD(H)D beter te begeleiden zodat zij succesvol kunnen studeren? Deze en andere vragen komen in de studiedag studeren met ASS en AD(H)D aan bod.
Lees meer over evenement: Studeren met autisme (ASS) en AD(H)D 19-02-2019 >>
Naar agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies