Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Inclusief onderwijs

Trainingen, tips en tools voor docenten
Lees verder

Trainingen

Studenten met een functiebeperking lastig? ontdek tijdens een training hoe begeleiding en beleid zowel hen als u verder brengen.
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

Handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie, onderdeel van CINOP, ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een extra ondersteuningsvraag.
Lees verder over: Handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Aandacht voor studentenwelzijn!

Op 10 januari 2019 kwamen meer dan 100 professionals uit het hoger onderwijs samen als het Landelijk Netwerk Studentenwelzijn. Doel was met elkaar af te stemmen wat dit landelijke netwerk wil bereiken, welke stappen er gezet moeten worden, met wie en wat daarvoor nodig is. Expertisecentrum handicap + studie is de trekker. De volgende netwerkbijeenkomst vindt plaats op 26 maart 2019.
Lees meer over: Aandacht voor studentenwelzijn! >>

Landelijke Studentenvakbond: ’Willekeur in studietoeslag’

De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) stelt vandaag in de Telegraaf dat studenten met een arbeidsbeperking, die naast hun opleiding geen geld kunnen bijverdienen, van veel gemeenten te weinig compensatie krijgen.
Lees meer over: Landelijke Studentenvakbond: ’Willekeur in studietoeslag’ >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
19 februari 2019

Studeren met autisme (ASS) en AD(H)D 19-02-2019

Wat is ASS of AD(H)D? Welke mogelijke belemmeringen ondervinden studenten met ASS/AD(H)D tijdens hun studie? Wat kun je als docent, studieadviseur of onderwijsprofessional doen om studenten met ASS/AD(H)D beter te begeleiden zodat zij succesvol kunnen studeren? Deze en andere vragen komen in de studiedag studeren met ASS en AD(H)D aan bod.
Lees meer over evenement: Studeren met autisme (ASS) en AD(H)D 19-02-2019 >>
14 maart 2019

Landelijk netwerk Toegankelijk Toetsen in het hoger onderwijs 14-03-2019

Om onderwijsinstellingen verder te helpen met vragen over flexibele toetsing en examinering start Expertisecentrum handicap + Studie/CINOP een landelijk netwerk Toegankelijk Toetsen in het hoger onderwijs. Het netwerk draagt bij aan professionalisering en bewustwording van betrokkenen en het uitwisselen en (samen) ontwikkelen van concrete handreikingen rondom Toegankelijk Toetsen. Netwerkleden leren van elkaar, van onze experts en van gasten zoals onderzoekers, beleidsmakers en toezichthouders. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor dit netwerk. In 2019 zijn er drie bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst is op 14 maart 2019.
Lees meer over evenement: Landelijk netwerk Toegankelijk Toetsen in het hoger onderwijs 14-03-2019 >>
Naar agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies