Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Einde aan negatief studieadvies in tweede jaar

12 september 2016
Einde aan negatief studieadvies in tweede jaar
">
Er is definitief een einde gekomen aan het Bindend Studie Advies (BSA) in het tweede jaar. Dit is ook voor studenten met een functiebeperking van groot belang. Minister Bussemaker stuurde daarover op 9 september jl. een brief aan de Tweede Kamer.

In de brief gaat de minister in op de onrechtmatige constructies die instellingen hebben opgetuigd. Bussemaker schrijft: ‘Ik wil er duidelijk over zijn dat studenten onder geen beding de dupe mogen worden van regelingen binnen de instelling die niet conform de wet zijn vormgegeven’.

De studenten zijn blij. Begin juni van dit jaar stuurden het Landelijk Studenten Rechtsbureau en het Interstedelijk Studenten Overleg een brief naar de Tweede Kamercommissie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap, met daarin de constatering dat het BSA in het tweede jaar door meerdere instellingen onrechtmatig werd uitgedeeld.

Ook Tweede Kamerleden Mohammed Mohandis (PvdA) en Paul van Meenen (D66) zijn blij dat zoveel instellingen hun BSA gewijzigd hebben. Mohandis: ‘De student heeft teruggekregen waar hij recht op heeft. Studenten kunnen nu niet meer zomaar worden weggestuurd omdat een instelling dat wil. Hierdoor weet je als student na één jaar precies waar je aan toe bent.’

D66- Kamerlid Van Meenen vult aan: ‘D66 heeft zich altijd verzet tegen een BSA in hogere studiejaren. Een BSA is alleen verdedigbaar in het eerste studiejaar, om studenten duidelijk te maken of zij een kansrijke studiekeuze hebben gemaakt.’

Lees de brief van de minister 

Lees persbericht ISO

Lees meer over het bindend studieadvies (ook i.v.m. een functiebeperking)

Meer over dit onderwerp

Bindend studieadvies

Informatie over het bindend studieadvies, ook gerelateerd aan studeren met een functiebeperking
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies