Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Nieuw E-magazine Samen voor meer Banen helpt werkgevers bij invulling Banenafspraak

23 juni 2016
Nieuw E-magazine Samen voor meer Banen helpt werkgevers bij invulling Banenafspraak
">
Inspirerende interviews, handige tools en praktische informatie zijn nu te vinden in het nieuwe digitale magazine ‘Samen voor meer banen.’ Dit magazine is door de aanjaagteams voor de Banenafspraak van overheid en marktsector gezamenlijk gemaakt. Staatssecretaris Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) ontving symbolisch het eerste exemplaar uit handen van Hans Spigt en Aart van der Gaag, ‘boegbeelden’ van de aanjaagteams om meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen.

presentatie magazine samen voor meer banen 

Hoe werkt de Banenafspraak in de praktijk? Waar moet je als werkgever op letten? En hoe doen anderen het? Stuk voor stuk vragen die aan bod komen in het nieuwe magazine Samen voor meer Banen. De artikelen nemen werkgevers uit de marktsector, overheid en onderwijs mee langs de Banenafspraak en roepen op om zélf aan de slag te gaan. Het magazine bevat mooie verhalen uit de praktijk en laat werkgevers zien wat er in hun omgeving gebeurt. Het online blad biedt ook inspirerende en praktische informatie, zoals een toolkit en handige links.

Klijnsma: ‘Elkaar blijven uitdagen’

Staatssecretaris Klijnsma van SZW bekeek als eerste het e-magazine tijdens een inhoudelijke ontbijtsessie met werkgevers en werknemers bij Duijvestijn Tomaten. Zij ziet in de praktijk dat al veel werkgevers aan de slag zijn met de Banenafspraak, maar wijst erop dat het onderwerp hoog op de agenda moet blijven staan. “Ik wil écht dat mensen met een arbeidsbeperking niet thuis op de bank hoeven te blijven zitten, want zij willen ook graag mee kunnen doen op de arbeidsmarkt. Gelukkig zien ook steeds meer werkgevers daar de meerwaarde van in. Dit nieuwe magazine draagt daar verder aan bij. Het biedt inspiratie en laat zien dat het écht iets oplevert.”

Lees het magazine op www.samenvoormeerbanen.nl.

 

 

Meer over dit onderwerp

Zoeken en vinden van stage of werk

Een stage is voor studenten de uitgelezen kans werkervaring op te doen. Een passende stage- of werkplek is echter niet altijd makkelijk te vinden, zeker niet voor studenten met een functiebeperking. Op deze pagina staan een aantal tips voor het zoeken, vinden en behouden van een geschikte stage- of werkplek.
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies