Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Webtool Studieproces in kaart getest!

09 november 2015
Webtool Studieproces in kaart getest!
Webtool Studieproces in kaart getest!">
Op donderdag 5 november werd de nieuwe webtool van handicap + studie getest bij Fontys Hogeschool. Een groep medewerkers kreeg de gelegenheid de webtool alvast uit te proberen en handicap + studie van feedback te voorzien.

“Een zinvolle tool voor studenten met een functiebeperking die gaan studeren”, aldus één van de medewerkers van Fontys die vandaag de nieuwe webtool 'Studieproces in kaart' van handicap + studie uitprobeerden. Met deze webtool volg je het studieproces vanuit de beleving van de student en sta je stil bij dertien sleutelmomenten. Je maakt kennis met de uitdagingen waar de student met een functiebeperking voor komt te staan en de rollen die je als professional  vervult tijdens dit proces. Nog niet eerder kon je in één oogopslag zien welke collega’s daar nog meer een rol in kunnen spelen. Dit wordt beaamd door een aanwezige: “De tool kan helpen de regievoering te verbeteren. Nu loopt het niet altijd soepel omdat de weg niet altijd helder is.”.

Direct wordt de wens geuit of deze tool ook op maat gemaakt kan worden. Handig voor medewerkers zodat zij direct kunnen verwijzen naar de juiste sleutelfiguren binnen hun hogeschool of universiteit. Dit blijkt ook steeds meer nodig. Het aantal studenten dat zich dit jaar heeft aangemeld bij Fontys en zijn of haar functiebeperking heeft aangegeven is ten opzichte van vorig jaar met 50% gestegen. Als aanstaande studenten over de tool beschikken voordat ze zich inschrijven kunnen zij zelf beter hun juiste weg vinden. Door een webtool op maat kunnen zij gemakkelijk contact leggen binnen hun eigen opleiding. Handicap + studie neemt deze aanbevelingen ter harte.

http://www.studieprocesinkaart.nl/  

foto studieprocessleutel 

 

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies