Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Meldpunt MBO's, HBO's en WO's die studenten met autisme weigeren

25 juli 2013
Meldpunt MBO's, HBO's en WO's die studenten met autisme weigeren
Meldpunt MBO's, HBO's en WO's die studenten met autisme weigeren">
Startfoundation wil in kaart brengen hoeveel studenten er geweigerd worden van een vervolgopleiding vanwege hun autisme.

Studenten die door hun vervolgopleiding (MBO, HBO en WO) geweigerd zijn vanwege hun autisme kunnen dit melden via www.startfoundation.nl/autisme en www.facebook.nl/AutiWeigerscholen.

Het meldpunt is door Startfoundation geopend naar aanleiding van het verhaal van Dion de Kieviet uit Eindhoven, die ondanks zijn talent vanwege zijn autisme werd geweigerd voor zijn nieuwe opleiding. Uit een korte inventarisatie bleek al dat meer studenten met autisme hetzelfde overkomen is. Startfoundation wil nu in kaart brengen hoe groot dit probleem is in Nederland.

Welke studenten moeten zich melden?

Iedereen met een stoornis in het autistisch spectrum die niet is toegelaten tot een school voor beroepsonderwijs (MBO, HBO of WO), maar wel voldoet aan de toelatingscriteria van de opleiding. Als uit het aantal reacties blijkt dat het weigeren van studenten met een autistische stoornis een structureel probleem is, wil Startfoundation een project starten om dit te voorkomen.

Nieuws

Studenten gezocht

01-07-2013
handicap + studie zoekt studenten voor het studentenforum om zo op de hoogte te blijven van de actuele ontwikkelingen in het hoger onderwijs.
Lees verder over: Studenten gezocht >>
Overzicht nieuws >>
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies