Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Training effectief communiceren met studenten met autisme

23 juli 2014
Training effectief communiceren met studenten met autisme
">
In samenwerking met ervaringsdeskundige Roy Houtkamp heeft handicap + studie een training ontwikkeld over de communicatie met jongeren met autisme binnen het kader van een studiekeuze- of intakegesprek. In het najaar gaan we de training drie keer op proef geven.
Een goede studiekeuze is cruciaal voor alle studenten maar vooral voor jongeren met ASS. Zij hebben extra moeite bij het maken van een studiekeuze. Een toekomstige studie is voor hen weinig concreet, moeilijk voorspelbaar en inzicht in eigen sterktes en zwaktes ontbreekt vaak. Een studiekeuze- of intakegesprek voor de start van de studie is juist voor hen extra belangrijk om duidelijk te krijgen wat de studie inhoudt, welke competenties vereist zijn en welke ondersteuning de onderwijsinstelling kan bieden.

Onder de titel ‘een duidelijke start ‘ heeft handicap + studie in samenwerking met ervaringsdeskundige Roy Houtkamp een training ontwikkeld waarin studieadviseurs en studieloopbaanbegeleiders leren hoe ze in het gesprek effectief en duidelijk kunnen communiceren met studenten met ASS over studie en beroepsperspectief en voorzieningen die nodig kunnen zijn bij de studie.

Heeft u interesse in een gratis pilot van deze training op uw eigen HO instelling? De training wordt incompany gegeven, duurt een dagdeel (3 uur) en is bedoeld voor maximaal 12 deelnemers.
Meer informatie of aanmelden kan via nelleke.denboer@handicap-studie.nl
 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies