Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Verslag seminar Universal Design for Learning

18 februari 2014
Verslag seminar Universal Design for Learning
">
Op 5 februari vond er een seminar plaats over Universal Design for Learning, georganiseerd door SURFAcademy in samenwerking met handicap + studie. Op het programma stonden drie presentaties, elk gehouden vanaf een eigen locatie. Via een videoconference waren Utrecht, de Rijksuniversiteit Groningen en de Universiteit van Gent met elkaar verbonden.
Judith Jansen van handicap + studie verzorgde één van de presentaties en vertelde hierin over de principes van Universal Design for Learning (UDL). Meggie Verstichele van het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) uit België vertelde in haar presentatie meer over de neurologische basis van UDL.
De Universiteit van Gent deelde haar ervaringen met UDL en legde uit hoe zij de implementatie van UDL hebben aangepakt. Hoe je nu precies de principes van UDL in je colleges verwerkt, vertelde professor Guy de Tré.
Sylvia Moes van de VU koppelde in haar presentatie het framework van REC:all met de UDL principes.

Een uitgebreid verslag van het seminar is te lezen op de website van SURF Academy: www.surfspace.nl/artikel/1495-surf-academy-seminar-universal-design-of-learning/?allowallcookies=1

Hier zijn ook de presentaties te vinden van de verschillende sprekers.
 

Meer over dit onderwerp

Universal Design for Learning

Toegankelijk inclusief hoger onderwijs door bij de ontwikkeling van onderwijs rekening te houden met verschillen in leerstijlen, talenten en mogelijke belemmeringen zodat er ruimte is voor elk studerend talent. Dat is het idee achter Universal Design for Learning (UDL).
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies