Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Week van de Jonge Mantelzorger 2019

12 maart 2019
Week van de Jonge Mantelzorger 2019
">
Van 3 t/m 9 juni 2019 vindt de Week van de Jonge Mantelzorger plaats. Aangejaagd door Vanzelfsprekend!?, het Bossche platform voor Jonge Mantelzorgers, organiseerden 12 Brabantse gemeentes deze week vorig jaar voor eerst. Doel is deze campagne breder uit te rollen om zo een nog grotere beweging naar bewustwording te starten.

Waarom deze campagne?
1 op de 4 jongeren groeit op met zorgen. Ondanks hun belangrijke rol in zorgsituaties worden ze nog vaak vergeten of niet gezien. Met grote gevolgen voor hun zelf én hun omgeving. Met name op school: onderprestatie of overcompensatie, moeilijk aansluiting vinden bij leeftijdsgenoten, extra stressfactoren en groter kans op verzuim.

Vanzelfsprekend!?
Het Bossche platform Vanzelfsprekend!? zet in op (h)erkenning en bewustwording. De meeste jonge mantelzorgers zien hun gezinssituatie vaak als normaal en hun zorgtaken als vanzelfsprekend. Dit neemt het risico met zich mee dat jongeren zichzelf niet snel herkennen in de term ‘jonge mantelzorger’. Daarom probeert Vanzelfsprekend!? jonge mantelzorgers zichzelf te laten herkennen in situaties, in plaats van hen direct aan te spreken als jonge mantelzorger. Dit geldt tevens voor de omgeving: door een jonge mantelzorger te herkennen in de familie, op school of werk kan men er voor de jonge mantelzorger zijn.

Bewustwordingscampagne
De bewustwordingscampagne bestaat uit een promotiepakket met verschillende marketingmiddelen: (digitale) posters en ansichtkaarten, video’s, social media feed, een infographic en meer.
Voor 2019 heeft Vanzelfsprekend!? drie ‘menu’s’ samengesteld waar deelnemers keuze uit kunnen maken. De prijzen in de menu’s zijn exclusief btw en drukwerkkosten.

Benieuwd naar vorig jaar?
Bekijk de video’s op YouTube

Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met het team Week van de Jonge Mantelzorger via info@weekvandejongemantelzorger.nl

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies