Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Landelijke Studentenvakbond: ’Willekeur in studietoeslag’

18 december 2018
Landelijke Studentenvakbond: ’Willekeur in studietoeslag’
">
De Landelijke Studentenvakbond (LSVb) stelt vandaag in de Telegraaf dat studenten met een arbeidsbeperking, die naast hun opleiding geen geld kunnen bijverdienen, van veel gemeenten te weinig compensatie krijgen.

 

Bovendien is er sprake van willekeur, stelt de LSVb in een rapport dat vandaag verschijnt. Dit rapport is hier te downloaden. In het artikel van de Telegraaf merkt de studentenvakbond op dat de verschillen tussen de 45 belangrijkste studentengemeenten van dit land groot zijn. Zo is de studietoeslag in Zwolle voor studenten met een functiebeperking 310 euro per maand, in Heerlen slechts 31 euro per maand. Oneerlijk, vindt voorzitter Carline van Breugel.

Het verschil in hoogte van de studietoeslag tussen de gemeenten is niet het enige signaal dat de LSVb afgeeft. Er zijn gemeenten waar de studietoeslag dus zelfs onder de 190 euro per maand ligt. Dat is wat een 18-jarige zou verdienen met een bijbaantje van tien uur tegen het minimumloon, en is wat de studentenvakbond betreft om die reden schappelijk.

Een mogelijke oplossing is het opnieuw centraliseren van de gemeentelijke toeslag om deze ongelijke behandeling tegen te gaan.

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies