Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

UWV Traineepool: schakeltraject voor afgestudeerden met beperking

18 september 2018
UWV Traineepool: schakeltraject voor afgestudeerden met beperking
">
Het UWV Traineeship geeft jaarlijks 130 pas afgestudeerde bachelors en masters de kans om werkervaring op te doen bij een grote maatschappelijke organisatie. De zevende groep trainees komt UWV vanaf maart 2019 een jaar lang versterken. Onlangs afgestudeerde kandidaten die vanwege een beperking extra voorzieningen of aanpassingen nodig hebben, kunnen vanaf november 2018 al starten. In maximaal 4 maanden kunnen zij ontdekken of het traineeship bij UWV bij hen past en ervaren welke omstandigheden, aanpassingen en voorzieningen er nodig zijn om het werk optimaal te kunnen doen.

Tijdens dit schakeltraject oriënteren afgestudeerden met een beperking zich op sociale zekerheid in Nederland en de rol van UWV daarin. De duur van deze periode is in overleg. Het doel is optimale werkomstandigheden tijdens het traineejaar.

In oktober 2018 organiseert UWV drie selectiemiddagen voor het schakeltraject:

  • Amsterdam 12 oktober
  • Zwolle 15 oktober
  • Eindhoven 17 oktober

Er is plek voor maximaal 15 kandidaten in dit traject.

Meer weten?

Studenten die meer meer willen weten over het traineeship en of een schakeltraject voor hen wenselijk is kunnen contact opnemen door te mailen naar traineepool@uwv.nl. UVW gaat graag hierover in gesprek.

Vacaturetekst

UWV loopt met dit schakeltraject vooruit op de traineevacature die vanaf 1 maart 2019 ingevuld wordt. Omdat dat nog een tijdje duurt is onderstaande formulering nog niet definitief, maar de inhoud van de vacature zal er globaal als volgt uitzien.

Als UWV Trainee ga je

- Werken binnen een afdeling bij UWV
Je gaat aan de slag op een afdeling van UWV op het Hoofdkantoor in Amsterdam of in een van de districten, en draait mee met de werkzaamheden in het team. Daarnaast krijg je een trainee-opdracht die je naast je werkzaamheden uitvoert. Leren doe je als trainee in de praktijk, dus vooral door te doen! Als het voor het werk nodig is, volgen je trainingen. Maar je gaat vooral aan de slag met praktijkvraagstukken. Door te doen, leer je problemen te analyseren, te accepteren, creatief nieuwe oplossingen te zoeken, toe te passen en vervolgens op dit proces te reflecteren.

- Werken aan persoonlijke ontwikkeling
In het traineejaar word je uitgedaagd om het beste uit jezelf te halen, om vaardigheden te ontwikkelen en om te ontdekken wat een mooie vervolgstap is in jouw carrière. Dit doe je onder begeleiding van de traineepoolmanager en een werkplekmanager waar je regelmatig gesprekken mee hebt in het kader van je eigen ontwikkeling en je behaalde resultaten. Samen met andere trainees komen je één keer in de zes weken bij elkaar voor de Traineeteamdagen.

Jij…
- bent afgestudeerd voor 1 november 2018 en in het bezit van een HBO- of WO-diploma;
- hebt nog geen relevante werkervaring op HBO- of WO-niveau;
- bent resultaatgericht;
- denkt vanuit perspectief van de klant en handelt daar ook naar;
- neemt initiatief, bent creatief en ambitieus om te werken aan perspectief en excellente publieke dienstverlening;
- bent een friskijker, een dwarsdenker en een aanpakker.

UWV biedt jou…
- De mogelijkheid om ervaring op te doen in een grote, professionele en dynamische organisatie;
- De kans om samen te werken in een professioneel team en om je te ontwikkelen;
- Coaching en begeleiding door een traineepoolmanager en door de manager van de afdeling waar je komt te werken;
- Loopbaancoaching, zodat je na het traineeship kunt doorstromen naar een vervolgstap in je carrière.
- Een jaarcontract van 36 uur per week met goede arbeidsvoorwaarden. Is 36 uur werken niet mogelijk in verband met een arbeidsbeperking? Dan kijken we graag samen met jou naar de mogelijkheden;
- Een bruto maandsalaris van € 2.025,04 op basis van 36 uur (schaal 6.1);

Val je niet onder een van de doelgroepen van de Banenafspraak? In januari 2019 start de reguliere werving voor het traineeship dat in maart 2019 start. Je bent van harte uitgenodigd om dan te reageren! Wil je alvast meer weten? Of wil je een seintje van ons krijgen zodra de vacature online komt? Stuur ons dan een mail via traineepool@uwv.nl.

Naar het sollicitatieformulier schakeltraject
 

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies