Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Kamervragen rond jaarrapport SMF beantwoord

18 december 2017
Kamervragen rond jaarrapport SMF beantwoord
">
Begin december beantwoordde minister Van Engelshoven (OCW) Kamervragen rond het verschijnen van het jaarrapport Studeren met een functiebeperking. De vragen gingen over wat de minister vindt van het idee van een actieplan voorlichting/informatievoorziening.

De minister vindt een actieactieplan voorlichting/informatievoorziening om ervoor te zorgen dat studenten met een functiebeperking goed geïnformeerd worden niet nodig. 

Handicap + studie wil samen met LSVb en ISO toch werk maken van actieplan voorlichting voor alle instellingen. Nu moet iedereen zelf het wiel uitvinden. In 2018 volgt nadere berichtgeving hierover.

Minister Van Engelshoven (OCW) beantwoordt vragen van het Kamerlid Özdil (GL) over het bericht 'Student met handicap voelt zich verloren in het hoger onderwijs'

Minister Van Engelshoven (OCW) beantwoordt de vragen van de leden Van der Molen en Kuik (beiden CDA) over het jaarrapport 'Studeren met een functiebeperking 2017'

 

 

Nieuws

Voorlichting en begeleiding voor studenten met functiebeperking in hoger onderwijs onder de maat

16-10-2017
Steeds meer studenten met een functiebeperking vinden hun weg naar het hoger onderwijs. Deze studenten ondervinden allerlei belemmeringen tijdens hun studie. Er ligt een grote opdracht voor het hoger onderwijs om ervoor te zorgen dat ook studenten met een beperking hun studie met succes kunnen afronden en hun weg vinden naar de arbeidsmarkt. Vooral op het gebied van informatievoorziening en begeleiding schieten hoger onderwijsinstellingen tekort.
Lees verder over: Voorlichting en begeleiding voor studenten met functiebeperking in hoger onderwijs onder de maat >>
Overzicht nieuws >>
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies