Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Waarom krijg je wel vakken over je cv en niet over hoe je met stress omgaat?

17 oktober 2017
Waarom krijg je wel vakken over je cv en niet over hoe je met stress omgaat?
">
NOSop3 interviewde studenten naar aanleiding van verschijning van het jaarrapport Studeren met een functiebeperking. Mirte Anderweg (20) zat in haar tweede jaar op de hogeschool in Breda toen ze last kreeg van stemmingswisselingen. Ook handicap + studie komt aan het woord.

Mirte Anderweg: "Ik had al eerder last van winterdips dus ik dacht dat dit er eentje was." Maar het werd steeds erger en een vriendin adviseerde haar om hulp te zoeken. Al gauw werd duidelijk: ze had een depressie. En met zulke problemen gaan opleidingen niet altijd goed om, blijkt uit onderzoek van het Centrum Hoger Onderwijs Informatie op basis van een enquête onder 280.000 studenten.

"Studenten willen weten waar ze terecht kunnen en zich welkom voelen", zegt directeur Marian de Groot van Expertisecentrum handicap + studie. "Het is voor mensen met een handicap of een andere beperking vervelend als je dertig keer moet doorklikken op een site voor je vindt waar je hulp kan zoeken." 

Naar het artikel bij NOSop3

 

 

Nieuws

Voorlichting en begeleiding voor studenten met functiebeperking in hoger onderwijs onder de maat

16-10-2017
Steeds meer studenten met een functiebeperking vinden hun weg naar het hoger onderwijs. Deze studenten ondervinden allerlei belemmeringen tijdens hun studie. Er ligt een grote opdracht voor het hoger onderwijs om ervoor te zorgen dat ook studenten met een beperking hun studie met succes kunnen afronden en hun weg vinden naar de arbeidsmarkt. Vooral op het gebied van informatievoorziening en begeleiding schieten hoger onderwijsinstellingen tekort.
Lees verder over: Voorlichting en begeleiding voor studenten met functiebeperking in hoger onderwijs onder de maat >>
Overzicht nieuws >>
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies