Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Ondersteuning bij invoering herziene protocol dyslexie in mbo

13 juli 2017
Ondersteuning bij invoering herziene protocol dyslexie in mbo
">
Op 21 juni 2017 werd het herziene protocol dyslexie voor het mbo gelanceerd tijdens de conferentie 'Grip op dyslexie in het mbo'. Het nieuwe protocol sluit meer aan bij de huidige werkwijzen in het mbo en bij de nieuwe wet- en regelgeving. Handicap + studie en CINOP Advies ondersteunen mbo-instellingen bij het gebruik van het dyslexieprotocol en het beleid rond dyslexie.

Wilt u uw studenten met dyslexie ondersteuning op maat bieden in onderwijs en examinering? Zoekt u naar mogelijkheden om opleidingsspecifieke ruimte te creëren in instellingsbreed dyslexiebeleid? Of weet u niet precies welke plaats dyslexiebeleid in uw aanpak voor passend onderwijs heeft? Wij begeleiden u graag bij het implementeren van het protocol dyslexie mbo op uw school. 

Instellingen kunnen kiezen voor verschillende bouwstenen die passen bij de hulpvraag. Elke bouwsteen vormt de kern van een praktische werksessie van 2,5 uur, met als resultaat concrete stappen richting de implementatie van het dyslexiebeleid binnen uw instelling.  

Het nieuwe dyslexieprotocol is geactualiseerd door het Expertisecentrum Nederlands, CINOP, ITTA en KPC Groep, ondersteund door het Landelijk Netwerk Dyslexie en Dyscalculie mbo. De herziening vond plaats in opdracht van het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschap. 

Lees meer over ondersteuningsmogelijkheden in deze flyer (PDF)  

 logo handicap + studie logo CINOP Advies

 

  

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies