Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Marjolein Büscher-Touwen in dienst bij handicap + studie

18 mei 2017
Marjolein Büscher-Touwen in dienst bij handicap + studie
">
Marjolein Büscher-Touwen is sinds 1 mei 2017 als consultant werkzaam bij Expertisecentrum handicap + studie. Zij werkte bijna tien jaar bij de Vrije Universiteit in Amsterdam.

foto Marjolein Buscher-Touwen

'Ik ben afgestudeerd als communicatiewetenschapper aan de Vrije Universiteit in Amsterdam (VU). Daarna heb ik bijna 10 jaar aan de dezelfde universiteit gewerkt in diverse functies: adviseur voor studenten met een functiebeperking, studentendecaan, loopbaanadviseur en projectleider.

Het thema studeren met een functiebeperking heb ik altijd in portefeuille gehad en mijn affiniteit met het thema en de betrokkenheid bij de doelgroep zijn alleen maar gegroeid. Ik had regelmatig contact met handicap + studie en nam deel aan projecten en bijeenkomsten. De samenwerking was heel prettig en handicap + studie ging regelmatig door mijn hoofd als interessante werkgever, maar eerst stond er een avontuur in het buitenland voor de deur.

Afgelopen jaar heb ik samen met mijn man in Mozambique gewoond en heb ik bij kunnen dragen aan diverse vrijwilligersprojecten voor onder andere Handicap International en Livro Aberto, een literatuurorganisatie voor kinderen. Het was geweldig om ook internationale ervaring op te doen en zelfs deels rondom het thema functiebeperking.

Handicap + studie bleef op mijn netvlies staan en ik ben dan ook heel blij dat ik nu deel uit mag maken van het team. Ik krijg de mogelijkheid om mijn expertise breder in te zetten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er zijn de afgelopen jaren al goede stappen gezet om het hoger onderwijs inclusief en toegankelijk te maken voor studenten met een functiebeperking, maar er zijn nog genoeg belemmeringen terug te dringen. Vaak maken kleine aanpassingen al het verschil en komen deze ten goede aan alle studenten.' 

Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies