Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Financieel slim studeren

03 mei 2017
Financieel slim studeren
Financieel slim studeren">
In opdracht van het ministerie van OCW heeft handicap + studie samen met het ISO en de LSVb een factsheet ontwikkeld over voorzieningen op financieel gebied voor studenten met een functiebeperking.

 

Veel (aankomend) studenten zijn niet of niet volledig op de hoogte van alle financiële mogelijkheden die er zijn, en hoe en waar ze deze kunnen aanvragen. Wanneer ze vervolgens aanspraak willen maken op bijvoorbeeld verlenging van studiefinanciering, zijn ze soms al te laat en kan dit niet meer worden toegekend. Heldere voorlichting hierover is daarom van groot belang.

Handicap + studie heeft daarom samen met het ministerie van OCW en de studentenvakbonden de factsheet 'Financieel slim studeren met een beperking' ontwikkeld waarin de voorzieningen overzichtelijk zijn weergegeven.

Vorig jaar heeft handicap + studie een infographic gemaakt over het thema aan de hand van een voorbeeldstudent: Daan. 

Door verspreiding van de documenten willen de betrokken partijen bijdragen aan de voorlichting over de financiële mogelijkheden die er zijn en daarmee aan een toegankelijk hoger onderwijs voor iedereen.

 

 

Meer over dit onderwerp

Wetgeving en financiën

Hier leest u meer over diverse wetten waarin voorzieningen voor studenten met een functiebeperking zijn vastgelegd, het bindend studieadvies, bezwaar en beroep en klachtenbehandeling door het College voor de Rechten van de Mens.

Downloads

Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies