Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Gebruik slimme pen bij stage

Gebruik slimme pen bij stage
">
Een student met dyslexie ondervond tijdens zijn stage een probleem. Hij bleek niet in staat te zijn om tijdens het voeren van gesprekken met cliënten tegelijkertijd te luisteren, aantekeningen te maken en ook nog na te denken over dat wat hij zou willen zeggen. De oplossing is gevonden door gebruik te maken van de Livescribe Smartpen.

Deze slimme pen is een handig hulpmiddel voor studenten die moeite hebben om aantekeningen te maken en tegelijkertijd een college of gesprek te volgen.
De pen neemt de tekst op die bij het steekwoord (nummer, tekeningetje) hoort dat je noteert. Tik later met de penpunt op dit steekwoord en je hoort de geluidsopname vanaf het moment dat je het steekwoord noteerde. Op deze manier kun je gemakkelijk navigeren in de geluidsopname en achteraf in alle rust je aantekeningen maken.

In overleg met de stagebegeleider is de student de slimme pen gaan gebruiken tijdens gesprekken. Hij informeert wel zijn cliënten en hij wist de opname nadat hij zijn aantekeningen voor verslag en/of dossier heeft afgerond.

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies