Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Documentaire Universal Design for Learning

Documentaire Universal Design for Learning
">
Diversiteit is de norm, de standaardstudent bestaat niet. Hoe ontwerp je het onderwijs zodanig dat je tegemoet komt aan deze diversiteit? Handicap + studie liet filmmaakster Marleen Buwalda hierover een documentaire maken.

In de documentaire worden vier docenten gevolgd. Zij geven op Hogeschool Utrecht, Noordelijke Hogeschool Leeuwarden en Maastricht University handen en voeten  aan hun dagelijkse opdracht om krachtig onderwijs te verzorgen. Hun studenten vertellen hoe het onderwijs bijdraagt aan hun eigen studie, persoonlijke ontwikkeling en aan het /behalen van gewenste doelen en resultaten.

Verschillende uitgangspunten liggen ten grondslag aan de manier waarop de docenten hun onderwijs vormgeven. Er wordt uitgebreid ingegaan op Universal Design For Learning (UDL). Dit framework benadrukt het belang van het formuleren van heldere doelen en flexibele manieren om deze doelen te bereiken. De verschillende UDL-richtlijnen zijn behulpzaam bij het ontwerpen en vormgeven van krachtig onderwijs voor een diverse groep studenten, waaronder studenten met een functiebeperking: “What works for few, works for all.”

Expertisecentrum handicap + studie streeft naar inclusief hoger onderwijs, waaraan zoveel mogelijk verschillende studenten kunnen meedoen en waarin bijzondere aanpassingen steeds minder nodig zijn. Aan de hand van deze documentaire wil zij het hoger onderwijs hierbij ondersteunen en inspireren.

Naar de documentaire UDL: verschil is de norm

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies