Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Handicap + studie

Handicap + studie
">
Expertisecentrum handicap + studie, onderdeel van CINOP, ondersteunt universiteiten, hogescholen en mbo bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een extra ondersteuningsvraag.

Op deze website vinden onderwijsprofessionals informatie over de producten en diensten van handicap + studie, wet- en regelgeving, studietips en andere verdiepende informatie over studeren met een extra ondersteuningsvraag.

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt universiteiten, hogescholen en in toenemende mate ook het mbo bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een extra ondersteuningsvraag. Het gaat bijvoorbeeld om studenten met dyslexie, dyscalculie, autisme, psychische klachten, chronische ziekten, rolstoelgebruikers, dove of slechthorende studenten en blinde of slechtziende studenten. Behalve studenten met een functiebeperking hebben ook studenten met mantelzorgtaken, jonge ouders en zwangere studenten, studenten in gendertransitie vaak behoefte aan flexibiliteit of specifieke voorzieningen.

Expertisecentrum handicap + studie streeft naar inclusief onderwijs, waaraan zoveel mogelijk verschillende studenten kunnen meedoen en waarin het steeds gewoner wordt om het onderwijs af te stemmen op de behoefte.

Expertisecentrum handicap + studie is onderdeel van CINOP.

Bezoek handicap + studie ook op Twitter, Facebook en LinkedIn en blijf op de hoogte via de maandelijkse nieuwsbrief!

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies