Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Aanvragen van voorzieningen

Aanvragen van voorzieningen
">
Een speciale bureaustoel, een doventolk of een aangepaste stageopdracht; studenten kunnen tijdens hun stage bepaalde aanpassingen of voorzieningen nodig hebben.

Voorzieningen aanvragen

Bij het UWV moeten de meeste voorzieningen of aanpassingen voor op de werkplek worden aangevraagd. Ook voor vervoersregelingen kun je bij het UWV terecht. Houd er wel rekening mee dat het aanvragen van voorzieningen vaak weken tot soms wel maanden duurt. Begin dus op tijd met de aanvraagprocedure, het liefst nog voor je een stageplek hebt gevonden.
In principe is de student zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van voorzieningen. Schroom echter niet om hulp van het stagebedrijf te vragen.

Kijk voor meer informatie over het aanvragen van voorzieningen of aanpassingen op: http://www.handicap-studie.nl/1_105_hulpmiddelen_en_ondersteuning_aanvragen.aspx

Stage-aanpassingen

Bij de meeste opleidingen ligt het aantal stage-uren vast. Vaak is dit aantal gebaseerd op een volledige werkweek. Studenten met een functiebeperking zijn niet altijd in staat fulltime te werken. Hierdoor moeten ze bijvoorbeeld langer stage lopen om aan het benodigde aantal stage-uren te komen. Dit is geen probleem als de stage aan het eind van het studiejaar is. Valt de stage midden in het studiejaar, dan kan dat problemen opleveren. De student kan dan de aansluiting met het volgende semester missen en zo studievertraging oplopen. Kijk in dat geval samen of het mogelijk is om hier een oplossing voor te vinden. Bijvoorbeeld door de stage te spreiden of een aanvullende opdracht te doen om zo de uren in te halen.

Quote student: 
Ik moest een stage volgen van minimaal 16 weken of voor dezelfde periode aan studiereizen doorbrengen in het buitenland, het liefste in de tropen. Omdat 16 weken voor mij wel erg lang was, werd voor mij een uitzondering gemaakt en mocht ik deze periode in drieën knippen, wat resulteerde in drie studiereizen.

Een aanvullende opdracht kan ook uitkomst bieden als tijdens de stage niet alle competenties kunnen worden getoetst. Natuurlijk moet iemand met een beperking aan dezelfde competenties voldoen, maar het kan nu eenmaal zo zijn dat hij dit op een andere manier moet aantonen. 

Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies