Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Workshop Digitale toegankelijkheid

Workshop Digitale toegankelijkheid
">
Bent u al goed voorbereid op de nieuwe regels rondom digitale toegankelijkheid? In september 2018 gaat nieuwe wetgeving in op dit gebied, voortkomend uit het VN-verdrag en een nieuwe Europese richtlijn. De eisen worden een stuk strenger. Alles moet straks digitaal toegankelijk zijn. Ook het onderwijs moet hierin mee. Maar wat houdt digitale toegankelijkheid eigenlijk precies in? En evenzo belangrijk: hoe zorg je voor die digitale toegankelijkheid?

Expertisecentrum handicap + studie biedt hogeronderwijsinstellingen een workshop Digitale toegankelijkheid aan. Zo worden collega's snel bijgepraat over alle ontwikkelingen. Ook ontvangt u concrete tips om mee aan de slag te gaan.

Inhoud workshop

De workshop duurt drie uur en vindt plaats bij u op de onderwijsinstelling. Na afloop stuurt handicap + studie een verslag met concrete opbrengsten en aandachtspunten.
Het eerste deel van de workshop biedt achtergrondinformatie over digitale toegankelijkheid binnen het onderwijs en voor wie dit belangrijk is. Ook bevat deze presentatie een overzicht van de veranderingen en de acties die genomen moeten worden.
In het tweede deel van de workshop bespreken we de concrete praktijk op uw onderwijsinstelling en handvatten voor het verbeteren van de digitale toegankelijkheid van bijvoorbeeld website en intranet. Denk aan pdf-documenten: vaak kunnen kleine aanpassingen deze documenten een stuk beter leesbaar maken voor studenten die blind of slechtziend zijn of dyslexie hebben.
Belangrijk: de workshop gaat niet in op de technische aspecten van bijvoorbeeld het ombouwen naar een toegankelijke website. Hierin kunnen we wel doorverwijzen.
Aan het einde van de workshop werken we aan een concreet actieplan. Welke stappen kunnen gezet worden om de digitale toegankelijkheid te verbeteren?

Van deze opzet kan worden afgeweken. Enkel een informatieve presentatie is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid. We zijn flexibel. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.  

Trainer

De workshop wordt gegeven door Nanne Roos Vonk, consultant bij Expertisecentrum handicap + studie. Zij is specialist als het gaat om digitale toegankelijkheid in het onderwijs. Naast inhoudelijke kennis maakt zij ook gebruik van haar jarenlange ervaringsdeskundigheid als student en consultant met een visuele beperking.

Klik hier voor een filmpje waarin trainster Nanne Roos Vonk vertelt over de workshop. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de workshop en de kosten kunt u contact opnemen met Nanne Roos Vonk, nanne.vonk@handicap-studie.nl of 06-15821724.

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies