Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Verdiepende training begeleiden van studenten met psychische klachten

Verdiepende training begeleiden van studenten met psychische klachten
">
Steeds meer studenten met psychische problemen studeren in het hoger onderwijs. Het gaat om studenten die de intelligentie hebben om hoger onderwijs te volgen, maar die vaak behandeling van hun psychische problemen nodig hebben en daarnaast ondersteuning bij het studeren. Onderwijsprofessionals ervaren vaak ‘handelingsverlegenheid’ in het contact met en de begeleiding van studenten met psychische problemen. In het onderwijs hoort de studentrol en niet de patiëntrol centraal te staan. Hoe ga je daar in de praktijk mee om?
 

Inhoud en werkwijze

De bijeenkomst is erop gericht om de kennis en vaardigheden van professionals in het hoger onderwijs te vergroten voor wat betreft omgang met en de begeleiding/ondersteuning van studenten met psychische problemen bij het volhouden van hun opleiding. De volgende vragen staan hierbij centraal:

  • Waarom aandacht voor studenten met psychische problemen?
  • Hoe ga je om met studenten met psychische problemen?
  • Hoe kun je maatwerk leveren bij de begeleiding?
  • Welke hulpbronnen zijn er en hoe kun je die realiseren?
  • Hoe zoek je de samenwerking op met (externe) hulpbronnen?

In de bijeenkomst worden deze vragen op een interactieve wijze beantwoord aan de hand van onder andere (eigen) casuïstiek, opdrachten en discussie. De training stimuleert tevens om met elkaar ervaringen en kennis uit te wisselen over de begeleiding van studenten met psychische problemen.

Resultaat

Na de bijeenkomst heeft de deelnemer concrete handvatten gekregen voor de omgang met studenten met psychische problemen en meer kennis en vaardigheden over de begeleiding/ondersteuning van studenten met psychische problemen in het hoger onderwijs.

Doelgroep

Ervaren studieloopbaanbegeleiders, studentendecanen en studieadviseurs.

Zie de agenda met open aanbod om te zien of deze studiedag gepland is. Zo niet, dan kunt u altijd contact opnemen om te overleggen over een incompany-aanbod.  

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies