Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Op kamers

Op kamers
">
Een nieuwe studie betekent soms ook een nieuwe woonruimte. Ook voor studenten met een functiebeperking zijn (aangepaste) kamers te vinden.
In veel studentensteden zijn aangepaste kamers beschikbaar. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kamers die rolstoeltoegankelijk zijn, maar ook aan kamers met begeleiding voor studenten met een stoornis in het autistisch spectrum. De studentenhuisvesting in de betreffende studiestad heeft vaak meer informatie over de mogelijkheden. Ook de studentendecaan van de hogeschool of universiteit heeft een overzicht van aangepaste kamers.

Studenten met een lichamelijke beperking die op zoek zijn naar een rolstoeltoegankelijke woning, kunnen ook kijken of een Fokuswoning een optie is. In een Fokuswoning woon je zelfstandig, maar krijg je ADL-hulp (algemene dagelijkse ondersteuning). Meer informatie over Fokus: http://www.fokuswonen.nl/Home.

Wiel & deal is een woonproject voor studenten met een beperking en studenten zonder beperking in Groningen. Meer informatie over Wiel & deal: http://www.wielendeal.nl/

Stumass biedt op verschillende locaties beschermd wonen voor studenten met ASS. Daarnaast biedt Stumass ambulante begeleiding voor studenten die op zich zelf wonen, bijvoorbeeld de eerste periode na het begeleid wonen. Meer informatie over Stumass: http://stumass.nl/

Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies