Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Studeren met dyslexie en dyscalculie

Studeren met dyslexie en dyscalculie
">
Studeren met dyslexie of dyscalculie: wat is het, wat doet het en hoe worden studenten met dyslexie of dyscalculie belemmerd in hun studie? Welke oplossingen kun je bieden als studiebegeleider en vanuit de instelling? Kom hierover meer te weten tijdens deze bijeenkomst over dyslexie en dyscalculie.

Inhoud en werkwijze

Vanuit een start met feiten en cijfers over dyslexie en dyscalculie wordt de overstap gemaakt naar de praktijk van studeren met dyslexie of dyscalculie. Welke belemmeringen ervaren deze studenten? Wat kun jij doen om het onderwijs voor hen meer toegankelijk te maken? Wat helpt bij toetsing en examinering? Naast basiskennis staan dus vooral praktische tips en handvatten centraal. De bijeenkomst wordt afgesloten met een reflectie op het eigen vak en op de eigen opleiding.

Resultaat

Deelnemers vergroten met deze bijeenkomst hun deskundigheid op het gebied van studiebelemmeringen en mogelijke oplossingen bij studeren met dyslexie/dyscalculie.

Doelgroep

Docenten, studieloopbaanbegeleiders, studieadviseurs, contactpersonen studeren met een functiebeperking en andere professionals die nog weinig kennis hebben over studeren met dyslexie en/of dyscalculie.

Zie de agenda met open aanbod om te zien of deze studiedag gepland is. Zo niet, dan kunt u altijd contact opnemen om te overleggen over een incompany-aanbod.  

 

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies