Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Tim Zandbergen

Tim Zandbergen
">

Naam:

Tim Zandbergen

Gestudeerd: Bachelor:  Liberal Arts & Sciences aan Tilburg University. Master:  International and world history aan de Colombia University in New York en the London School of Economics and Political Science (NSE) in Londen.

Over Nederland:

 
Nederland is vergeleken met de rest van de wereld vooruit in toegankelijkheid.  Dit komt deels door de platte geografie, maar ook omdat toegankelijkheid al vaak pro-actief onderdeel is van ontwerpen.  In andere landen is dit vaak (nog) niet zo: bijvoorbeeld omdat esthetische doelen het meest spelen. 

Ervaring in het buitenland:


Voordat ik mijn masters begon heb ik een half jaar in Zuid-Afrika gestudeerd en een Summer School gevolgd aan de Peking Universiteit.
Ik mis mijn linkerarm en mijn benen zijn korter. Ik kan daardoor niet ver lopen en verplaats me met mijn handbike. Qua voorbereiding heb ik niet veel gedaan, behalve contact leggen met de instellingen voor ‘accessible housing’. Alle universiteiten in het buitenland waar ik heb gestudeerd hadden een disability office, behalve in Peking. Deze offices hebben vaak een sterke stem in toegankelijkheidskwesties. In Amerika is het trouwens het beste geregeld qua toegankelijkheid.”

Uitdagingen:


“Bekostiging van mijn studie in het buitenland was een uitdaging. Ik heb toch extra voorzieningen nodig. Gelukkig kreeg ik via het VSB-fonds een beurs gekregen.

Mijn grootste probleem was eigenlijk mijn rolstoel: zo was de lift vaak te klein. Vooral in Londen waren de gebouwen vaak niet zo toegankelijk. Daar is vaak voor mij geregeld dat van lokaal werd veranderd. Over de toegankelijkheid heb ik een filmpje gemaakt. De directeur van de instelling kwam n.a.v. het filmpje vragen of ik wilde adviseren over de toegankelijkheid van de gebouwen. 

Bekijk het filmpje over Tim Zandbergen in London. 

Bij de VN in New York, waar ik stage heb gelopen, kon ik niet via de reguliere ingang naar binnen. De diplomateningang zou wel gaan, maar dat is niet zomaar mogelijk. De disabilty office van de VN heeft toen geregeld dat ik toch via die ingang naar binnen kon.”

Tip voor studenten:


“Als je niks zegt, weet niemand dat je een probleem hebt. Wees assertief. Zorg ervoor dat anderen er achteraan gaan. Wees duidelijk in wat je nodig hebt.” 

 
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies