Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Regiobijeenkomst Informatievoorziening en digitale toegankelijkheid 11-04-2019

11 april 2019
Regiobijeenkomst Informatievoorziening en digitale toegankelijkheid 11-04-2019
">
In april organiseren we drie regiobijeenkomsten rondom het thema Informatievoorziening en digitale toegankelijkheid. Op 11 april 2019 vindt de tweede van deze reeks plaats bij de Universiteit Maastricht.

Uit diverse onderzoeken blijkt dat informatievoorziening voor studenten met een extra ondersteuningsvraag laag wordt beoordeeld door studenten. Zij vinden dat er extra aandacht moet komen voor zowel voorlichting als begeleiding voorafgaand aan en tijdens de studie. Voor een goede informatievoorziening is digitale toegankelijk een belangrijk onderdeel.

Tijdens de regiobijeenkomsten praten we met deskundigen op dit gebied en gaan we samen aan de slag. Hoe is de informatievoorziening op uw instelling georganiseerd? Wat gaat goed, wat kan beter? En hoe staat het met de digitale toegankelijkheid?

De bijeenkomsten zijn bestemd voor studiebegeleiders, docenten, studentendecanen, ICT-ers, communicatiemedewerkers en andere professionals in het hoger onderwijs.

Programma

10.00 uur - Opening en programmatoelichting door handicap + studie

10.10 uur - Informatievoorziening, een analyse van netwerken, tools en instrumenten, Karien Coppens / Joyce van der Wegen, adviseurs handicap + studie
Tijdens de studie komt de student diverse ‘sleutelmomenten’ tegen (studiekeuze, aanmelden, intake, financiën, leren, stage, etc). Rondom deze sleutelmomenten vindt veel communicatie plaats, waarbinnen het heel belangrijk dat de informatievoorziening vanuit de instelling op orde is. Handicap + studie heeft de laatste weken een analyse uitgevoerd binnen twee instellingen waarbij in kaart is gebracht welke communicatieuitingen en –middelen worden ingezet bij welk sleutelmoment, wie daarbij de sleutelfiguren binnen de instelling zijn en welke good practices we daar zien en welke behoeften er nog liggen.

10.40 uur - Studentperspectief

10.50 uur - Aan de slag met de checklist informatievoorziening

11.15 uur - Digitale toegankelijkheid in het hoger onderwijs. Voordelen en richtlijnen, Patricia Defesche, adviseur handicap + studie
Wat is digitale toegankelijkheid eigenlijk en welke problemen ervaren studenten? Steeds meer instellingen willen hun beleid voor digitale toegankelijkheid verbeteren. Niet alleen om te voldoen aan de steeds strenger worden eisen, maar vooral zodat zoveel mogelijk studenten met succes kunnen studeren en geen enkele student onnodig uitvalt.

12.00 uur - Netwerklunch

12.45 uur - Digitale toegankelijkheid in de praktijk  

13.15 uur - Eindopdracht
 
13.45 uur - Afsluiting

14.00 uur - Einde

Locatie

Universiteit van Maastricht
School of Business and Economics
Aula (TS-a)
Tongersestraat 53
6211 LM Maastricht
Routebeschrijving

Inschrijving

Bij voldoende belangstelling worden deze bijeenkomsten op onderstaande data georganiseerd, steeds van 10.00 tot 14.00 uur.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
 

Meer over dit onderwerp

Regiobijeenkomsten

Op deze pagina vindt u informatie over de aankomende regiobijeenkomsten en de verslagen en presentaties van de regiobijeenkomsten die Expertisecentrum handicap + studie eerder organiseerde. Deze bevatten een schat aan informatie over diverse thema's rondom studeren met een functiebeperking.

Agenda

Vorige maand
Volgende maand
augustus 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies