Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Kick-off pilot Netwerk toegankelijk toetsen hoger onderwijs/MBO 21-06-2018

21 juni 2018
Kick-off pilot Netwerk toegankelijk toetsen hoger onderwijs/MBO 21-06-2018
">
Deelnemen aan de pilot Netwerk toegankelijk toetsen hoger onderwijs? Kom naar de kick-off op 21 juni 2018! Om onderwijsinstellingen te ondersteunen bij vraagstukken rondom toegankelijk toetsen en examineren start Expertisecentrum handicap + studie/CINOP een pilot Netwerk Toegankelijk Toetsen. Dit landelijke netwerk stimuleert uitwisseling van kennis en ervaringen uit de praktijk met andere onderwijsprofessionals, experts en onderzoekers en het samen zoeken naar oplossingen rondom actuele vraagstukken op het gebied van toegankelijk toetsen.

In 2018 en 2019 staat het thema ‘Toegankelijk toetsen, zo kan het ook’ hoog op de agenda van Expertisecentrum Handicap + Studie/CINOP. Veel studenten met een functiebeperking ervaren belemmeringen bij toetsing en examinering. Niet vanwege gebrek aan kennis en vaardigheden, maar vanwege de toetsvorm en/of de omstandigheden waaronder getoetst wordt. Op grond van de WGBh/cz hebben deze studenten recht op geschikte en noodzakelijke aanpassingen. Maar wat zijn de mogelijkheden voor toegankelijke toetsen en examens?

Welke ruimte is er binnen de regels? Welke medewerkers kunnen een bijdrage leveren aan toegankelijk toetsen en op welke manier? Wij geloven dat er veel mogelijkheden zijn die de toegankelijkheid van de toetsing vergroten, zonder dat er afbreuk gedaan wordt aan de kwaliteit en de eindtermen van de opleiding.

Pilot Netwerk Toegankelijk Toetsen

Om onderwijsinstellingen te ondersteunen bij vraagstukken rondom toegankelijk toetsen en examineren start Expertisecentrum handicap + studie/CINOP een pilot Netwerk Toegankelijk Toetsen. Dit landelijke netwerk stimuleert uitwisseling van kennis en ervaringen uit de praktijk met andere onderwijsprofessionals, experts en onderzoekers en het samen zoeken naar oplossingen rondom actuele vraagstukken op het gebied van toegankelijk toetsen. Daarmee leveren we een relevante en maatschappelijke bijdrage aan het verder versterken van de toegankelijkheid van het hoger onderwijs.

Kick-off

Op 21 juni 2018 vindt er van 13.30 tot 16.00 uur een kick-off bijeenkomst plaats, waarin we samen de koers bepalen voor inhoud en vorm van het netwerk en ‘proeven’ aan de verschillende aspecten van het thema. Hierna beslist ieder individu wel of niet deel te willen nemen aan de eerste drie bijeenkomsten van het landelijk Netwerk Toegankelijk Toetsen. In de factsheet vindt u meer informatie over het netwerk.

Interesse in deelname aan het netwerk en de kick-off op 21 juni 2018?

Meld u dan hier online aan.
Aan de kick-off zijn geen kosten verbonden.
Inhoudelijke vragen kunt u stellen aan José Dams (jdams@cinop.nl) of Marjolein Büscher (marjolein.buscher@handicap-studie.nl).


 

 

Agenda

Vorige maand
Volgende maand
augustus 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies