Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Webinar hoe kun je als docent bijdragen aan toegankelijk en inclusief onderwijs? 24-11-2017

24 november 2017
Webinar hoe kun je als docent bijdragen aan toegankelijk en inclusief onderwijs? 24-11-2017
">
Op 24 november (12.30-13.15 uur) biedt Expertisecentrum handicap + studie een webinar aan voor docenten over toegankelijk en inclusief onderwijs. Docent Marloes Vlind (Vrije Universiteit), adviseur Judith Jansen (Expertisecentrum handicap + studie) en een student beantwoorden vragen en geven tips. Heb je vragen over jouw rol als docent en het toegankelijk en inclusief maken van jouw onderwijs? Loop je tegen bepaalde dingen aan? Neem dan deel aan dit gratis webinar!
Docenten zijn cruciaal voor het studiesucces van hun studenten. Inspelen op diversiteit en het aanbieden van flexibel onderwijs is hierbij van belang. Studenten+ weten vaak goed wat hen helpt en er zijn al mooie voorbeelden van docenten die toegankelijk en inclusief onderwijs aanbieden. 

‘Als je me vraagt naar de kwaliteiten van een goede docent, dan denk ik gelijk aan een hoogleraar die lesgaf toen ik nog aan de universiteit studeerde. Haar colleges hadden een hele duidelijke structuur. Aan het begin toonde zij altijd de inhoudsopgave van het college. Door haar aansprekende voorbeelden en visualisaties werd ik minder gauw afgeleid. Ook sprak zij heel duidelijk en vond ik het prettig dat ze aan het einde altijd een samenvatting gaf. Wat mij ook enorm hielp is dat ze haar presentaties van te voren beschikbaar stelde.’
Noëlle, student Technische informatica

Vakinhoudelijke, didactische en pedagogische kwaliteiten zijn doorslaggevend mits wordt ingespeeld op de verschillen tussen studenten en onderwijs flexibel wordt aangeboden. Studenten+ weten vaak goed wat hen helpt. En met vaak kleine aanpassingen kan een docent belemmeringen die studenten+ ervaren wegnemen, het onderwijs toegankelijk en inclusief maken en studievertraging en –uitval helpen voorkomen. De aanpassingen werken niet alleen voor de studenten met een functiebeperking maar veelal voor alle studenten.

Aanmelden

Agenda

Vorige maand
Volgende maand
oktober 2018
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies