Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Regiobijeenkomst Instroom en privacy 15-06-2017

15 juni 2017
Regiobijeenkomst Instroom en privacy 15-06-2017
">
Het aantal studenten dat uitvalt in het eerste jaar van het hoger onderwijs is hoog, met name onder de groep studenten met een beperking. Voor deze studenten is de overgang van het vo/mbo naar het ho erg groot, en voordat ze hulp zoeken is het vaak al te laat om het eerste jaar goed te doorlopen. Met vertraging en (mogelijk) uitval tot gevolg. Wat kunnen hoger onderwijsinstellingen doen om de aansluiting te versterken? Tijdens de bijeenkomst verkennen we hoe een zo ‘warm’ mogelijke overdracht van vo en mbo naar het hoger onderwijs kan worden gerealiseerd.

Wat hebben instromende studenten met een beperking nodig? En hoe kan op een goede manier worden omgegaan met de privacy van studenten (denk aan overdracht gegevens tussen vo en ho) en is er toch sprake van een warme overdracht of doorstroom?

Tijdens deze regiobijeenkomst verkennen we hoe een zo ‘warm’ mogelijke overdracht van vo en mbo naar het hoger onderwijs kan worden gerealiseerd. We starten vanuit de meest recente cijfers uit onderzoek dat Researchned momenteel uitvoert naar aanleiding van de beleidsmaatregel studievoorschot naar de motieven van studenten om al dan niet te gaan studeren.

Vervolgens presenteren we een aantal door Expertiscentrum handicap + studie ontwikkelde tools, zoals:

  • Studieproces in kaart voor de student 
  • Checklist informatievoorziening

Deze tools kunnen als hulpmiddel worden gebruikt om de instroom voor studenten+ zo soepel mogelijk te laten verlopen.

De eerste helft van de bijeenkomst wordt afgesloten met ruimte voor uitwisseling en het delen van voorbeelden tussen de deelnemers.

De tweede helft staat in het teken van de privacywetgeving. Een jurist neemt u mee in de (on)mogelijkheden die deze wetgeving met zich meebrengt voor het onderwijs. Denk bijvoorbeeld aan hoe er kan worden samengewerkt tussen vo en ho als het gaat om overdracht van gegevens. En hoe kan worden omgegaan met informatie van studenten uit de studiekeuzecheck? Ook hierover gaan we met elkaar in gesprek en er wordt samen met studenten gekeken hoe hiermee aan de slag kan worden gegaan.

Locaties en tijden

  • Hanzehogeschool Groningen: dinsdag 13 juni van 10.00 - 14.00 uur
  • NHTV Breda: donderdag 15 juni van 10.00 - 14.00 uur
  • Universiteit van Amsterdam: donderdag 22 juni van 10.00 - 14.00 uur

Wat is een regiobijeenkomst?

Expertisecentrum handicap + studie heeft zich ten doel gesteld om kennis, informatie, ervaringen en producten te verspreiden, zodat deze voor meer studiebegeleiders, docenten, studentendecanen en andere professionals in het hoger onderwijs beschikbaar komt. Daarmee wil handicap + studie eraan bijdragen dat het onderwijs toegankelijk wordt voor studenten+.  Aan aanmelding zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden regiobijeenkomsten juni 2017 

Agenda

Vorige maand
Volgende maand
juni 2018
ma
di
wo
do
vr
za
zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
20
22
23
24
25
27
28
29
30
Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies