Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Overzicht nieuws

20 april 2017

Peerbuddy's voor studenten met chronische aandoening

Jongeren met een chronische aandoening stappen als ze 18 jaar worden over van de kinderarts naar een medisch specialist voor volwassenen. Deze transitie verloopt niet altijd gemakkelijk. Soms valt de overstap ook samen met het starten van een vervolgopleiding in een andere stad. Contact met iemand die uit eigen ervaring weet wat iemand te wachten staat kan dan helpen. Wijs jongeren met een chronische aandoening op de mogelijkheid van een peerbuddy!
Peerbuddy's voor studenten met chronische aandoening
20 april 2017

Het waarom van UDL in Dublin

Tijd om uit te wisselen over het waarom van UDL (Universal Design for Learning) in Dublin. Dat was het doel van de conferentie “UDL: It’s time to talk about the ‘why’?” van het Europese LINK network in maart 2017. Een impressie.
Het waarom van UDL in Dublin
18 april 2017

Plan van aanpak uitvoering VN-verdrag is klaar

Het plan van aanpak voor de uitvoering van het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking is klaar. Het is geschreven door het ministerie van VWS in samenwerking met de Alliantie voor Implementatie van het VN-verdrag, VNO en VNG. Het plan geeft een praktische uitwerking van het Besluit toegankelijkheid dat in december 2016 door de Tweede Kamer is aangenomen. Nu kan er concreet aan de slag worden gegaan met het toegankelijker maken van Nederland!
Lees verder: Plan van aanpak uitvoering VN-verdrag is klaar
18 april 2017

Theatervoorstelling over de worstelingen met een beperking op 28 april

Stichting 5D zet zich al jarenlang in voor theater door mensen met een (on)zichtbare handicap. 5D presenteert op vrijdag 28 april twee solovoorstellingen waarin de worsteling met beperkingen centraal staat. In de voorstelling 'Het verdwijnt vanzelf' staan tics centraal. In de voorstelling 'SEMTEX' vertelt de spastische acteur Eric Heijmans over zijn belevingswereld.
Theatervoorstelling over de worstelingen met een beperking op 28 april
13 april 2017

Congres Vereniging Hogescholen

Op 8 april jl. vond het jaarcongres van de Vereniging Hogescholen plaats in de Rijtuigenloods in Amersfoort. De O van Onderwijs stond deze dag centraal. Handicap + studie was aanwezig en doet kort verslag van de aan studeren met een beperking rakende thema’s die aan bod kwamen.
Congres Vereniging Hogescholen