Opmaak uitschakelen

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder

Trainingsaanbod

Bekijk het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2017.
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Activiteitenplan Expertisecentrum handicap + studie 2017

Jaarlijks stelt Expertisecentrum handicap + studie een activiteitenplan op in het kader van de subsidie van OCW. Dit activiteitenplan geeft een overzicht van de activiteiten, die handicap + studie in 2017 wil uitvoeren.
Lees meer over: Activiteitenplan Expertisecentrum handicap + studie 2017 >>

Kamerbrief over hoge aantal dyslexieverklaringen

Het aantal leerlingen met een dyslexieverklaring is „zorgelijk.” Dat stellen minister Jet Bussemaker en staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs in een brief aan de Tweede Kamer op 20 december 2016. Uit onderzoek blijkt dat het aantal leerlingen met zo’n verklaring aan het stijgen is. De brief informeert de kamer over de voortgang van de acties die lopen en gestart worden omtrent het inzichtelijk maken en het terugdringen van de hoge aantallen dyslexieverklaringen.
Lees meer over: Kamerbrief over hoge aantal dyslexieverklaringen >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
19 januari 2017

Studiebijeenkomst toetsing en examinering 19-01-2017

Handicap + studie en hogeschool Windesheim organiseren samen een studiebijeenkomst voor professionals van de hogescholen in Noord en Oost Nederland. Het thema is toetsing en examinering, meer specifiek de aanpassing en uitvoering van beleid ten behoeve van studenten met een functiebeperking. De bijeenkomst is interessant voor leden van de examencommissie, docenten, opleidingsmanagers, studentendecanen en andere functionarissen die zich bezighouden met toetsontwikkeling en -aanpassing.
Lees meer over evenement: Studiebijeenkomst toetsing en examinering 19-01-2017 >>
31 januari 2017

Basistraining studeren met een functiebeperking 31-01-2017

Tijdens deze training gaan deelnemers aan de slag met de basis: waar hebben studenten met een functiebeperking recht op, wat zijn hun belangrijkste belemmeringen en hoe kan onderwijs (met zo min mogelijk extra tijd en geld) zó worden ingericht dat ze minder vaak vastlopen?
Lees meer over evenement: Basistraining studeren met een functiebeperking 31-01-2017 >>
Naar agenda

Twitter

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief