Opmaak uitschakelen

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Trainingsaanbod 2015

Het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2015 is bekend!
Lees verder

Open Huis 2015

Handicap + studie houdt Open Huis op 10 december. Mis het niet!
Lees verder

Open Huis 2015

Handicap + studie houdt Open Huis op 10 december. Mis het niet!
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: handicap + studie

Nieuws

 
handicap + studie

Voor iedereen een universiteit

In het tijdschrift Thema Hoger Onderwijs stellen Patricia Faasse en Barend van der Meulen dat het onderwijs ingrijpend moet veranderen. Ze stellen de huidige ideeën over wat de universiteit is of zou moeten zijn ter discussie en laten zien waarom verschillende modellen universiteiten belangrijk zijn.
Lees meer over: Voor iedereen een universiteit >>

Verslag van de 1st European Conference on Supported Education

Handicap + studie was aanwezig bij de 1st European Conference on Supported Education georganiseerd door Hanzehogeschool Groningen. Marian de Groot verzorgde als keynote speaker een lezing en Evelien Westerbeek presenteerde de handleiding voor (studie)begeleiders in het hoger onderwijs ‘Studeren met psychische klachten’ tijdens haar workshop.
Lees meer over: Verslag van de 1st European Conference on Supported Education >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
10 december 2015

Handicap + studie houdt Open Huis op 10 december!

Wie graag wil ontdekken wat handicap + studie het afgelopen jaar gedaan heeft en in 2016 gaat doen, is op 10 december 2015 van harte welkom in Den Bosch. Deze middag heeft ook een feestelijk tintje omdat handicap + studie dit jaar maar liefst 70 jaar bestaat!
Lees meer over evenement: Handicap + studie houdt Open Huis op 10 december! >>
28 januari 2016

Training signaleren van en omgaan met psychische problemen

Steeds meer studenten met psychische problemen studeren in het hoger onderwijs. Het gaat om studenten die de intelligentie hebben om hoger onderwijs te volgen, maar die vaak behandeling van hun psychische problemen nodig hebben en daarnaast of daaropvolgend ondersteuning bij het studeren. Onderwijsprofessionals zijn niet altijd op de hoogte van psychische problemen bij studenten en zijn meestal niet geschoold om deze vroegtijdig te herkennen en studenten gericht door te verwijzen. Daarnaast is er vaak sprake van ‘handelingsverlegenheid’ bij de begeleiding van en in contact met studenten met psychische problemen.
Lees meer over evenement: Training signaleren van en omgaan met psychische problemen >>
Naar agenda

Twitter

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief