Opmaak uitschakelen

Trainingsaanbod 2016

Het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2016 is bekend!
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Reactie handicap + studie op persbericht 'Studenten frauderen met valse dyslexieverklaringen'

Woensdag 10 februari jl. toonde het televisieprogramma Rambam aan hoe makkelijk het is om te frauderen met dyslexieverklaringen. Bij handicap + studie is niet bekend dat studenten moedwillig frauderen met valse dyslexieverklaringen. Een extra jaar studiefinanciering krijgen studenten niet snel toegekend. Toename van het aantal studenten met de diagnose herkent handicap + studie. En over de (on)deugdelijkheid van dyslexieverklaringen doen al langer geruchten de ronde. Het is een slechte zaak als bureaus ondeugdelijke verklaringen afgeven. Daarmee worden de belangen van studenten die daadwerkelijk een beperking hebben geschaad.
Lees meer over: Reactie handicap + studie op persbericht 'Studenten frauderen met valse dyslexieverklaringen' >>

Veel belangstelling voor bijeenkomsten rond toetsing en examinering

Op veel onderwijsinstellingen staat het onderwerp toetsing en examinering in relatie tot studeren met een functiebeperking volop in de belangstelling. Zo worden er diverse bijeenkomsten en trainingen georganiseerd voor verschillende doelgroepen: leden examencommissies, studentendecanen, docenten met begeleidingstaken etc.
Lees meer over: Veel belangstelling voor bijeenkomsten rond toetsing en examinering >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
16 februari 2016

Basistraining studeren met een functiebeperking

Drie op de tien studenten heeft een functiebeperking. Een deel van deze groep wordt hierdoor tijdens zijn studie belemmerd.. Dit is niet altijd duidelijk voor docenten en begeleiders. Voor de student geldt dat hij soms onvoldoende op de hoogte is wat de onderwijsinstelling voor hem kan betekenen als het bijvoorbeeld gaat om begeleiding en voorzieningen.
Lees meer over evenement: Basistraining studeren met een functiebeperking >>
14 maart 2016

Verdiepende training studeren met een functiebeperking

De meeste onderwijsinstellingen beschikken over een beleidsplan of beleidsnotitie over studeren met een functiebeperking. Bij het bedenken, schrijven en implementeren van een dergelijk plan komen andere vaardigheden kijken dan bij de begeleiding van (individuele) studenten met een handicap. Verschillende beleidsvaardigheden komen aan bod tijdens deze verdiepende training.
Lees meer over evenement: Verdiepende training studeren met een functiebeperking >>
Naar agenda

Twitter

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief