Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Inclusief onderwijs

Trainingen, tips en tools voor docenten
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder

Trainingsaanbod

Bekijk het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2017.
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Werkgroep implementatie VN-verdrag

Op donderdag 25 januari 2018 ondertekenen de Universiteit Leiden, NHL Stenden Hogeschool en de Vrije Universiteit Amsterdam een intentieverklaring, ter bevordering van de implementatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap. Vertegenwoordigers van de betrokken onderwijsinstellingen gaan in 2018 als werkgroep aan de slag met deze intentieverklaring. Andere instellingen voor hoger onderwijs kunnen aanhaken.
Lees meer over: Werkgroep implementatie VN-verdrag >>

Nieuwe regels rondom digitale toegankelijkheid

Bent u al goed voorbereid op de nieuwe regels rondom digitale toegankelijkheid? Komende september gaat nieuwe wetgeving in op dit gebied, voortkomend uit het VN-verdrag en een nieuwe Europese richtlijn. De eisen worden een stuk strenger. Alles moet straks digitaal toegankelijk zijn en ook het onderwijs moet hierin mee.
Lees meer over: Nieuwe regels rondom digitale toegankelijkheid >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
10 april 2018

Studeren met autisme (ASS) en AD(H)D 10-04-2018

Wat is ASS of AD(H)D? Welke mogelijke belemmeringen ondervinden studenten met ASS/AD(H)D tijdens hun studie? Wat kun je als docent, studieadviseur of onderwijsprofessional doen om studenten met ASS/AD(H)D beter te begeleiden zodat zij succesvol kunnen studeren? Deze en andere vragen komen in de training studeren met ASS en AD(H)D aan bod.
Lees meer over evenement: Studeren met autisme (ASS) en AD(H)D 10-04-2018 >>
24 mei 2018

Toegankelijke toetsing en examinering: wat zijn de mogelijkheden? 24-05-2018

Veel studenten met een functiebeperking ervaren belemmeringen bij toetsing in examinering. Niet vanwege gebrek aan kennis en vaardigheden, maar vanwege de toetsvorm en/of de omstandigheden waaronder getoetst wordt. Op grond van de WGBh/cz hebben deze studenten recht op geschikte en noodzakelijke aanpassingen. Examencommissies en docenten hebben hier een essentiële rol te vervullen. Wat moet je nu weten en waar kun je rekening mee houden om deze taak goed te kunnen volbrengen zonder in te boeten op de kwaliteit van de toets en de eindkwalificaties? En hoe kun je systematisch werken aan het vergroten van de toegankelijkheid van toetsing en examinering?
Lees meer over evenement: Toegankelijke toetsing en examinering: wat zijn de mogelijkheden? 24-05-2018 >>
Naar agenda

Blogs & Vlogs

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief