Opmaak uitschakelen

Trainingsaanbod 2015

Het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2015 is bekend!
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Trainingsaanbod 2015

Het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2015 is bekend!
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: handicap + studie

Nieuws

 
handicap + studie

UDL: a license to learn

handicap + studie is aanwezig bij het AHEAD congres UDL: 'A license to learn', dat plaatsvindt in Dublin op 19 en 20 maart.
Lees meer over: UDL: a license to learn >>

UDL: verschil is de norm. Krachtig onderwijs voor de nieuwe generatie

handicap + studie ontwikkelde binnen het project 'Hoe UDL ben jij?!' de documentaire 'UDL: verschil is de norm. Krachtig onderwijs voor de nieuwe generatie.’ De documentaire laat zien hoe Universal Design for Learning een middel kan zijn om tegemoet te komen aan de diversiteit van de studentenpopulatie, waaronder studenten met een functiebeperking.
Lees meer over: UDL: verschil is de norm. Krachtig onderwijs voor de nieuwe generatie >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
02 april 2015

Regiobijeenkomst NHL Leeuwarden

In 2014 heeft handicap + studie een reeks goed bezochte regiobijeenkomsten georganiseerd over uiteenlopende thema's. Ook in 2015 willen we u hiermee weer van dienst zijn. U kunt zich nu inschrijven voor de eerste regiobijeenkomsten van 2015, met als thema 'Stage en Werk'. Hieronder leest u meer informatie over het thema en aanmelding.
Lees meer over evenement: Regiobijeenkomst NHL Leeuwarden >>
13 april 2015

Training digitale toegankelijkheid van onderwijsmateriaal

Het (hoger) onderwijs is en wordt steeds verder gedigitaliseerd. Docenten worden geacht hun opdrachten, literatuur en ander onderwijsondersteunend materiaal digitaal aan te leveren en/of in de elektronische leeromgeving (ELO) te plaatsen. Digitaal studiemateriaal moet aan bepaalde eisen voldoen om toegankelijk te zijn voor studenten met een functiebeperking. Hierbij gaat het niet alleen om studenten met visuele of auditieve problemen, maar ook om studenten met bijvoorbeeld dyslexie, ASS en AD(H)D.
Lees meer over evenement: Training digitale toegankelijkheid van onderwijsmateriaal >>
Naar agenda

Twitter

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief