Opmaak uitschakelen

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Trainingsaanbod 2016

Het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2016 is bekend!
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Congres over autisme in het mbo

Op 14 december 2016 is er in Driebergen-Zeist een congres over het begeleiden van studenten met autisme in het mbo. Deze studiedag richt zich op onderwijsprofessionals uit het mbo: docenten, (studie)loopbaanbegeleiders en zorgmedewerkers.
Lees meer over: Congres over autisme in het mbo >>

Handreiking zelfmoordpreventie in onderwijs

113Online wil met de handreiking ‘Als ik kan zeggen wat ik denk’ zelfmoord in het onderwijs bespreekbaar maken. Vaak is het niet merkbaar als een student overweegt om een eind aan zijn leven te maken, want praten over zelfmoordgedachten is taboe. Deze handreiking is een hulpmiddel voor docenten, mentoren, maatschappelijk werkers, pedagogen, zorgcoördinatoren en directies van onderwijsinstellingen om een gesprek te voeren met een student over zelfmoordgedachten en zelfmoordplannen.
Lees meer over: Handreiking zelfmoordpreventie in onderwijs >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
15 september 2016

Studiemiddag dyslexie en dyscalculie

Op donderdag 15 september organiseert handicap + studie samen met Nel Hofmeester (Verborgen Schatten) een studiemiddag over de kracht van goed onderwijs voor studenten met dyslexie of/en dyscalculie. Over studeren met dyslexie zijn we nog lang niet uitgepraat, maar hoe zit het met het veel minder bekende dyscalculie in het hoger onderwijs? De verschillen springen duidelijk in het oog, maar is er ook sprake van overeenkomsten en overlap?
Lees meer over evenement: Studiemiddag dyslexie en dyscalculie >>
21 september 2016

Online blended cursus handicap + studie voor docenten VU

De online cursus ‘Toegankelijk onderwijs geven aan studenten+’ die handicap + studie in samenwerking met de VU ontwikkelde voor docenten in het wetenschappelijk onderwijs, wordt voor een groep VU-docenten aangeboden als blended variant. De eerste groep VU-docenten start op 21 september 2016 (10.00 – 12.00 uur bij de VU). Marjolein Jansen, lid van College van Bestuur van de VU, doet de aftrap!
Lees meer over evenement: Online blended cursus handicap + studie voor docenten VU >>
Naar agenda

Twitter

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief