Opmaak uitschakelen

Trainingsaanbod 2015

Het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2015 is bekend!
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Trainingsaanbod 2015

Het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2015 is bekend!
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: handicap + studie

Nieuws

 
handicap + studie

Forse verschillen individuele studietoeslag

Vanaf 1 januari 2015 is de Participatiewet van kracht. Studenten met een functiebeperking kunnen vanaf die datum een individuele studietoeslag aanvragen bij de gemeente waar zij staan ingeschreven.
Lees meer over: Forse verschillen individuele studietoeslag >>

Regiobijeenkomst INHolland - Slim Beleggen

Op 11 juni vond de derde regiobijeenkomst plaats over het thema ‘Slim Beleggen’. Tijdens deze bijeenkomst presenteerden onder andere Huug de Deugd (CvB INHolland), Jenny Goldschmidt (Universiteit Utrecht), Gritche Monsma (INHolland) en Sabina Beijne (Universiteit Leiden: Fenestra) over hun suggesties en ervaringen om te zorgen dat studeren met een functiebeperking hoger op de agenda komt.
Lees meer over: Regiobijeenkomst INHolland - Slim Beleggen >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
29 september 2015

Training studieloopbaanbegeleiding en functiebeperkingen

Studenten met een functiebeperking zijn liever niet ‘anders’ dan andere studenten. Toch kan het van belang zijn om aandacht te hebben voor de functiebeperking binnen de studieloopbaanbegeleiding. De focus ligt dan bij voorkeur op de gevolgen voor het studeren én de mogelijke oplossingen. Hoe ga je hierover met de student in gesprek en hoe bied je als studieloopbaanbegeleider de juiste begeleiding? Daarover meer in deze training.
Lees meer over evenement: Training studieloopbaanbegeleiding en functiebeperkingen >>
05 november 2015

Training signaleren van en omgaan met psychische problemen

In het hoger onderwijs komen steeds meer studenten voor met psychische problemen. Het gaat om studenten die de intelligentie hebben om hoger onderwijs te volgen, maar die vaak behandeling van hun psychische problemen nodig hebben en daaraan parallel en/of daaropvolgend ondersteuning bij het studeren. Onderwijsprofessionals zijn niet altijd op de hoogte van het bestaan van de psychische problemen bij studenten en zijn meestal niet geschoold om psychische problemen onder hun studenten vroegtijdig te herkennen en hen gericht door te verwijzen. Daarnaast is er vaak sprake van ‘handelingsverlegenheid’ bij de begeleiding van en in contact met studenten met psychische problemen.
Lees meer over evenement: Training signaleren van en omgaan met psychische problemen >>
Naar agenda

Twitter

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief