Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder

Trainingsaanbod

Bekijk het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2017.
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder

Inclusief onderwijs

Docententips voor toegankelijk en inclusief onderwijs!
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Vacature coördinator ICT bij Liliane Fonds. Kandidaten met functiebeperking worden nadrukkelijk gevraagd om te solliciteren

Het Liliane Fonds is voor de afdeling Bedrijfsvoering & Organisatieontwikkeling PER DIRECT op zoek naar een coördinator ICT. Het betreft een betaalde functie voor 32 uur per week (0,8 FTE). Het Liliane Fonds staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dat ziet het fonds graag weerspiegeld in de samenstelling van het personeelsbestand. Kandidaten met een beperking worden daarom nadrukkelijk uitgenodigd om te solliciteren als zij zich herkennen in het profiel. Reageren voor 21 augustus 2017.
Lees meer over: Vacature coördinator ICT bij Liliane Fonds. Kandidaten met functiebeperking worden nadrukkelijk gevraagd om te solliciteren >>

Dyslexieverklaringen nader verklaard

In de periode december 2016 - februari 2017 zijn interviews gehouden met onderwijsinstellingen over dyslexie op hun instelling. Daarbij is ook ingegaan op mogelijke verklaringen over het lage of juist hoge percentage dyslectische leerlingen. Het rapport 'Dyslexieverklaringen nader verklaard' beschrijft de bevindingen uit deze interviews.
Lees meer over: Dyslexieverklaringen nader verklaard >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
07 september 2017

Studeren met dyslexie en dyscalculie 07-09-2017

Studeren met dyslexie of dyscalculie: wat is het, wat doet het en hoe worden studenten met dyslexie of dyscalculie belemmert in hun studie? Welke oplossingen kun je bieden als studiebegeleider en vanuit de instelling? Kom hierover meer te weten in deze training over dyslexie en dyscalculie.
Lees meer over evenement: Studeren met dyslexie en dyscalculie 07-09-2017 >>
03 oktober 2017

Regiobijeenkomst Begeleiden van studenten met psychische klachten 03-10-2017

Binnen het hoger onderwijs neemt het aantal studenten met psychische klachten toe. Zowel binnen de instellingen als onder de studenten zelf leven er veel vragen over hoe hiermee om te gaan. Tijdens de regiobijeenkomsten van handicap + studie in oktober staat de begeleiding van studenten met psychische klachten centraal.
Lees meer over evenement: Regiobijeenkomst Begeleiden van studenten met psychische klachten 03-10-2017 >>
Naar agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief