Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Trainingsaanbod

Bekijk het trainingsaanbod van handicap + studie voor 2017.
Lees verder

Inclusief onderwijs

Docententips voor toegankelijk en inclusief onderwijs!
Lees verder

Studieproces in kaart

Volg de weg van studenten door het hoger onderwijs. Ontdek de sleutelmomenten en jouw rollen hierin.
Lees verder

Nieuwsbrief h + s

Op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen en activiteiten van handicap + studie? Meld je aan voor de nieuwsbrief!
Lees verder
Ga naar de eerste header
Ga naar de tweede header
Ga naar de derde header
Ga naar de vierde header

handicap + studie

Expertisecentrum handicap + studie ondersteunt hogescholen en universiteiten bij het toegankelijk maken van onderwijs voor studenten met een functiebeperking.
Lees verder over: handicap + studie

Nieuws

 
Teaser agenda

Mini-symposium Diversiteit doet er toe op 4 oktober 2017

Op 4 oktober organiseert de Vereniging Hogescholen een minisymposium over diversiteit. De mini-samenleving die de hogeschool is zou ook een superdiverse inkleuring moeten hebben op alle niveaus. Van docent tot management tot directies tot college van bestuur. Diversiteit kent vele dimensies op het gebied van de organisatie/P&O, de teams, onderzoeksafdelingen en opleidingen.
Lees meer over: Mini-symposium Diversiteit doet er toe op 4 oktober 2017 >>

Regiobijeenkomsten 'Instroom en privacy'

Op 13 juni was handicap + studie bij de Hanzehogeschool Groningen, op 15 juni bij de NHTV te Breda en op 22 juni bij de UvA in Amsterdam voor de regiobijeenkomsten over instroom. Nieuwe ontwikkelingen werden gepresenteerd, er werd gediscussieerd en onderling informatie uitgewisseld.
Lees meer over: Regiobijeenkomsten 'Instroom en privacy' >>
Meer nieuws

Agenda

 
Teaser agenda
07 september 2017

Studeren met dyslexie en dyscalculie 07-09-2017

Studeren met dyslexie of dyscalculie: wat is het, wat doet het en hoe worden studenten met dyslexie of dyscalculie belemmert in hun studie? Welke oplossingen kun je bieden als studiebegeleider en vanuit de instelling? Kom hierover meer te weten in deze training over dyslexie en dyscalculie.
Lees meer over evenement: Studeren met dyslexie en dyscalculie 07-09-2017 >>
09 november 2017

Toetsing en examinering voor studenten met een functiebeperking. Wat zijn de mogelijkheden? 09-11-2017

Veel studenten met een functiebeperking ervaren belemmeringen bij toetsing en examinering. Niet vanwege gebrek aan kennis en vaardigheden, maar vanwege de toetsvorm en/of de omstandigheden waaronder getoetst wordt. Op grond van de WGBh/cz hebben deze studenten recht op geschikte en noodzakelijke aanpassingen. Examencommissies en docenten hebben hier een essentiële rol te vervullen. Wat moet je nu weten en waar kun je rekening mee houden om deze taak goed te kunnen volbrengen zonder in te boeten op de kwaliteit van de toets en de eindkwalificaties?
Lees meer over evenement: Toetsing en examinering voor studenten met een functiebeperking. Wat zijn de mogelijkheden? 09-11-2017 >>
Naar agenda

Inschrijven nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief