Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website https://www.handicap-studie.nl

Bloggers en vloggers gezocht!

07 augustus 2017
Bloggers en vloggers gezocht!
">
Bloggen of vloggen over een specifiek thema en daar veel aandacht mee krijgen, lijkt je dat wat? Handicap + studie is op zoek naar enthousiaste actieve (of iets minder actieve) bloggers en vloggers. Handicap + studie wil een aantal bloggende en vloggende studenten én onderwijsprofessionals een platform bieden voor het verspreiden van die positieve en inspirerende verhalen over studeren met een functiebeperking en inclusief onderwijs.

Wat?

We zijn op zoek naar studenten met een functiebeperking (of medestudenten van studenten met een functiebeperking) en onderwijsprofessionals (denk daarbij aan docenten, beleidsmakers, bestuurders, studentendecanen en ondersteuners) die hun ervaringen willen delen via een blog of een vlog. Wat maak je zoal mee in je studie? Wat kom je tegen tijdens het lesgeven? Waar krijg je mee te maken bij het opstellen van beleid? Op welke manier ondersteun jij bij het geven van toegankelijk onderwijs? Waar loop je tegenaan? En vooral: hoe los je dat op? De onderwerpen voor de blogs en vlogs bepalen we met elkaar. Evenals de opzet.

Waarom?

Wij vinden dat het onderwijs toegankelijk moet zijn voor iedereen. Zodat alle studenten kunnen studeren en niet tegen allerlei belemmeringen, vooroordelen en onbegrip aanlopen. Om dit voor elkaar te krijgen is het fijn om voorbeelden te hebben van hoe dat in de praktijk vormgegeven wordt. Vlogs en blogs zijn een goede manier om hier vanuit die dagelijkse praktijk een beeld van te geven. De persoonlijke verhalen dienen als inspiratie voor onderwijsprofessionals en studenten met een functiebeperking.

Hoe?

De bloggers en vloggers kunnen hun blog of vlog zelf uploaden via een speciaal ingerichte webpagina. Via onze eigen website, social media kanalen en binnen ons brede netwerk brengen we deze blogs en vlogs vervolgens onder de aandacht.

Wat vragen we?

Minimaal één blog of vlog te maken over wat jij meemaakt rondom onderwijs volgen of verzorgen. Wanneer je dit doet en over welk onderwerp precies stemmen we samen af.

Heb je interesse om mee te doen?

Heel leuk! Maak je interesse aan ons kenbaar door je contactgegevens per e-mail aan Nanne Vonk door te geven: Nanne.vonk@handicap-studie.nl. Ook met vragen kun je bij haar terecht.

'Pizzasessies’

Na aanmelding nodigen we je uit voor een werksessie (inclusief pizza!) in september 2017 waarin we dit project verder uitstippelen. We gaan dan aan de slag met de onderwerpen en de praktische invulling van het project. 
De werksessies worden eind augustus gepland.
Deze sessies vinden plaats in ons kantoor vlak naast station ’s-Hertogenbosch CS.  
 
Ken jij nog meer enthousiaste bloggers of vloggers? Nodig hen dan ook vooral uit om zich aan te melden!

Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies