Opmaak uitschakelen
Certificaat van toegankelijkheid Voor de gekeurde pagina's van de website http://www.handicap-studie.nl

Docenten ontsnappen uit escaperoom met 21ste eeuwse vaardigheden

18 mei 2017
Docenten ontsnappen uit escaperoom met 21ste eeuwse vaardigheden
">
Handicap + studie werkt mee aan Classroom Escape21: een spannende en vernieuwende manier voor docenten om te ontdekken hoe je 21ste-eeuwse vaardigheden in kunt zetten in het beroepsonderwijs en hoe je studenten nog beter voor kunt bereiden op hun toekomst. Deze manier van leren en ervaren sluit aan bij UDL (Universal Design for Learning). Wie doet er mee op 30 juni?

Classroom 21 = serious gaming and learning

In 3 uur tijd bouwen deelnemende docenten uit mbo en hbo een escaperoom waar een ander team 21ste-eeuwse vaardigheden moet inzetten om te ontsnappen. Observatoren bekijken hoe deelnemers zelf de 21ste-eeuwse vaardigheden gebruiken. Samen reflecteren we op het proces en eindproduct: hoe kun je daarmee verder in de klas van morgen?

Getting out

Op basis van de escaperoom maak je als deelnemende docent samen met de trainers de transfer naar eigen onderwijs. Je zoomt in op tips en tricks hoe je je team mee kan nemen bij het eigentijds maken van het onderwijs. Ook ontwikkel je met elkaar nieuwe werkvormen en onderwijsmateriaal dat je in kunt zetten in je lessen.

In dit clipje met reacties van deelnemers kun je zien dat de missie geslaagd is!

De  volgende editie van de escaperoom is op 30 juni a.s. (9.30 - 16.30 uur). Hiervoor kunnen ook docenten en medewerkers uit het HO zich opgeven! 

Lees meer

Disclaimer en Privacy statement. Bezoek je onze website, dan ga je akkoord met deze cookies